1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Taner Yıldız: TTK’daki zarar telafi edilecek

Taner Yıldız: TTK’daki zarar telafi edilecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, TTK'nın 450 milyon TL civarında zararı olduğunu belirterek, zararı telafi edici bir yöntem...

Taner Yıldız: TTK’daki zarar telafi edilecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, TTK'nın 450 milyon TL civarında zararı olduğunu belirterek, zararı telafi edici bir yöntem kullanılması gerektiğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türk-İş’e yaptığı ziyarette, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) işletmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kamuda en fazla işçinin 60 bin kişiyle enerji sektöründe çalıştığına dikkati çeken Yıldız, enerjideki işçi ve işveren ilişkilerinin uzlaşı içerisinde götürülmesinin önemini vurguladı. Taşeron konusunda çalışmalara enerji sektörü olarak daima olumlu katkılar koymaya gayret ettiklerini vurgulayan Yıldız, hiçbir işçinin hakkının bir diğerinden az olmamasına inandıklarını dile getirdi.

“ÜRETİLEN ÇÖZÜM BAŞBAKANA ARZ EDİLECEK”

Zonguldak Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) işletmesinin zarar eden bir kurum olduğunu kaydeden Bakan Yıldız, şehrin altının tamamen yüksek kalorili kömürden oluştuğunu ve bunun yerli kaynak olarak ekonomiye kazandırılması gerektiğini belirtti. Bakan Yıldız, şunları kaydetti;

"Bu zararın en aza indirilmesi gerekiyor. Zararı hep beraber ödüyoruz, hep beraber finanse ediyoruz. Oradaki işçi kardeşlerimiz de böyle bir zararı temenni etmezler. Bizim oraya sosyal yapıyı bozmadan ve ana dokuyu sarsmadan mutlaka oradaki zararı telafi edici bir yöntem kullanmamız lazım. Bunun detaylarını başkanımızla, sendika başkanlarımızla konuşacağız. Son olarak ürettiğimiz çözümü Sayın Başbakanımıza arz edeceğiz."

ZARAR 450 MİLYON TL CİVARINDA

Bakan Yıldız, kurumun yılda 450 milyon lira civarında zarar ettiğini belirterek, zararın sürdürülebilir bir durum olmadığını vurguladı.

Zonguldak ekonomisini en fazla besleyen kurumun TTK olduğuna değinen Yıldız, bu nedenle TTK'ya yalnızca bir işletme gözüyle bakmadıklarını, kurumu şehrin bir sosyal olgusu olarak değerlendirdiklerini belirtti. Bakan Yıldız, bütün bunları dikkate alarak yapacakları çalışmayı Türk-İş ve sendikalarla paylaşıp daha sonra kamuoyuna deklare edeceklerini bildirdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler