1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TAP`ın Yunanistan`dan geçeceği yerler belli oldu

TAP`ın Yunanistan`dan geçeceği yerler belli oldu

Enerji Günlüğü - Azerbaycan'dan Avrupa'ya doğalgaz transferini sağlayacak Trans-Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı (TAP) projesinin Yunanistan'dan geçeceği...

TAP`ın Yunanistan`dan geçeceği yerler belli oldu

Enerji Günlüğü - Azerbaycan'dan Avrupa'ya doğalgaz transferini sağlayacak Trans-Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı (TAP) projesinin Yunanistan'dan geçeceği yerler belli oldu.

Yunanistan'da 543 km'si yer alacak TAP doğalgaz boru hattının 224 km'si Serres, Kilkis, Selanik, İmatya ve Pell'adan geçecek. 1.5 milyar dolara mal olacak TAP boru hattının Yunanistan etabı 2.000 kişiye iş sağlayacak ve ayrıca 10 bin kişinin de iş gücünden yararlanılmasına yol açacak.

Nabucco'ya alternatif olarak seçilen TAP, Azeri gazını Avrupa'ya taşıyacak en iyi rota olarak belirlenmişti. TAP Hazar Denizi'nden çıkarılan Azeri gazını Gürcistan ve Türkiye üzerinden önce Yunanistan'a, oradan da Arnavutluk ve Adriyatik Denizi'nden İtalya'ya taşıyacak.

TAP doğalgaz boru hattından ilk etapta yılda 10 milyar metreküp doğalgaz geçecek. Kapasite ise 20 milyar metrekübe kadar çıkabilecek. TAP inşaatının 2015 yılında başlaması bekleniyor.

ÇEVİRİ: Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler