1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tavuk gübresinden elektrik tesisi yakın...

Tavuk gübresinden elektrik tesisi yakın...

Enerji Günlüğü - Marmore Enerji, tavuk gübresi, orman atıkları ve tarım atıklarına dayalı elektrik üretimi amacıyla Yeşil Enerji Parkı kuracak. Marmore...

Tavuk gübresinden elektrik tesisi yakın...

Enerji Günlüğü - Marmore Enerji, tavuk gübresi, orman atıkları ve tarım atıklarına dayalı elektrik üretimi amacıyla Yeşil Enerji Parkı kuracak. 

Marmore Enerji Çevre ve Tarım Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi tarafından Balıkesir'in Bandırma İlçesi, Edincik Beldesi mevkiinde “Yeşil Enerji Parkı Atık ve Biyokütleden Enerji Üretim Tesisi” yapılacak.

Proje kapsamında, entegre olarak tavuk gübresi, orman sanayi atıkları ve tarımsal atıklar piroliz yöntemiyle ayrıştırılarak pirolitik yağ, pirolitik gaz ve biyocar elde edilecek. Buna göre, yılda 180 bin ton tavuk gübresi atığı, 120 bin ton orman sanayi atığı ve 75 bin ton tarımsal atığa dayalı, 1400 kW ünite kurulu gücünde tesis kurulacak. Santralde, toplam 9.8 MW elektrik üretimi yapılması planlanıyor.

Proje kapsamında kurulacak alt tesislerin yıllık işleme kapasiteleri şöyle:

Tarım Atıkları: 75.000 ton/yıl,

Orman Atıkları: 120.000 ton/yıl,

Kanatlı Gübresi: 180.000 ton/yıl

Proje için lisans başvurusunu yapan firma, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan da Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunu bugünlerde alacak.

Önceki ve Sonraki Haberler