1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Tayvan sularında 589 MW’lık rüzgar santrali kurulacak

Tayvan sularında 589 MW’lık rüzgar santrali kurulacak

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), 3 milyar dolar yatırımla Tayvan sularında 589 MW kapasiteli Changfang ve Xidao Rüzgar Santrali Kompleksini kuracak.

Tayvan sularında 589 MW’lık rüzgar santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), 3 milyar dolar yatırımla Tayvan sularında 589 MW kapasiteli Changfang ve Xidao Rüzgar Santrali Kompleksini kuracak.

Danimarkalı fon yönetim şirketi Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), Tayvan’ın Changhua şehrinin 15 km. açıklarında bulunan 589 MW kapasiteli Changfang ve Xidao rüzgar projesi için finansman sağladığını duyurdu. 3 milyar dolarlık proje, 25 uluslararası ve Tayvan bankası ve finans kurumunun yanı sıra, altı ihracat kredi kuruluşundan elde edilen özkaynak ve kredileri ile finanse edilecek. Finans danışmanlığını Japon Banka Mitsubishi UFJ Financial Group’un yaptığı projenin yerel danışmanlığını da Taipei merkezli CTBC yaptı.

Projeye finansman sağlanmasıyla kurulum çalışmalarına başlanması ve santralin 2024 yılının ilk çeyreğinde elektrik üretmeye başlaması planlanıyor. Santral, Tayvan kamu şirketi Taiwan Power Co. ile 20 yıllık bir alım garantisi teşviki ile çalışacak.

2017 yılında Changfang ve Xidao projesini satın alan CIP, çoğunluk hisselerin sahibi. Projenin azınlık hisselerine ise yerel hayat sigortası şirketleri Taiwan Life Insurance ve TransGlobe Life Insurance sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler