1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Tayvan`ın mükemmel güneş ürünleri ödüllendirildi

Tayvan`ın mükemmel güneş ürünleri ödüllendirildi

Enerji Günlüğü - Tayvan hükümeti, güneş enerjisi ürünlerinin kalitesini arttırmak için düzenlediği program kapsamında en mükemmel ürünleri ödüllendirdi.Tayvan...

Tayvan`ın mükemmel güneş ürünleri ödüllendirildi

Enerji Günlüğü - Tayvan hükümeti, güneş enerjisi ürünlerinin kalitesini arttırmak için düzenlediği program kapsamında en mükemmel ürünleri ödüllendirdi.

Tayvan Ekonomi Bakanlığı Enerji Bürosu (MOEA BOE) tarafından güneş enerjisi ürünlerinin kalitesini arttırmak ve firmaları kaliteli ürünler üretmeye teşvik etmek için başlatılan Mükemmel PV Değerlendirme Programı kapsamında en mükemmel güneş ürünleri ödülleri bu yıl üçüncü kez sahiplerini buldu.

Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi (Taiwan External Trade Development Council -TAITRA) ve SEMI işbirliğiyle 14-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 2015 Tayvan Uluslararası Fotovoltaik Fuarı'nın (PV Taiwan) son gününde MOEA BOE Standında konuyla ilgili bir grup gazeteciye bilgi veren Tayvan Endüstriyel Teknoloji Araştırma Enstitüsü yöneticilerinden Kevin Hung-Sen Wu, ödüllerin güneş modülleri ve güneş hücreleri olmak üzere iki kategoride verildiğini kaydederek, değerlendirmelerin uluslararası test standartlarında ve oldukça titiz yapıldığını ifade etti.

Wu'nun verdiği bilgiye göre bu yılki ödüller AU Optronics, NSP, TSEC ve WINAICO şirketlerine gitti.

İŞTE ÖDÜL ALAN ÜRÜNLER

1) SunForte PM096BOO-320 (AU Optronics): Yüzde 20.4 verimli, güç iletim kayıplarını en aza indiren çözümlere sahip tek kristal silikon güneş modülü.

2) Black 20 (NSP): Tek kristalli güneş hücresi ve D6M290B3A nolu yüzde 17.8 verimlilik oranına sahip tek kristalli PV modülü.

3) POLLY (TSEC): Yüzde 20.2'den fazla verimli, polikristal güneş hücresi.

4) TSS64TN (TSEC): Yüzde 21'e yakın verimlilikteki tek kristalli hücre.

5) TS60-6M3-285 (TSEC): Çok sayıda uluslararası kalite ödülüne sahip yüzde 18.8 verimli monokristal PV modülü.

6) WSP-300M6 (WINAICO: Yüksek sıcaklık ve düşük ışık koşullarında yüzde 18 verimlilik oranına sahip 60 hücreli tek kristalli PV modülü.

Sabiha KÖTEK - Taipei/TAYVAN


...

Önceki ve Sonraki Haberler