1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEDAŞ kamulaştırdığı taşınmazları kiraya verebilecek

TEDAŞ kamulaştırdığı taşınmazları kiraya verebilecek

TEDAŞ, kamulaştırdığı gayrimenkulleri ihale yoluyla kiraya verebilecek.

TEDAŞ kamulaştırdığı taşınmazları kiraya verebilecek

Enerji Günlüğü - TEDAŞ, kamulaştırdığı gayrimenkulleri ihale yoluyla kiraya verebilecek. 

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme Yönetmeliği, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yönetmelik, Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) mülkiyetinde bulunan taşınmazların kiraya verilmesiyle ilgili usul ve esasları düzenlemeyi amaçlıyor. 

Yönetmeliğe göre kiraya verilecek taşınmazlar; ilgili birimin teklifi ve Yönetim Kurulunun onayı ile kiraya verilebilecek. 

TEDAŞ KAMULAŞTIRDIĞI GAYRIMENKULLERİ KİRAYA VEREBİLECEK

TEDAŞ’ın kamulaştırmayla elde edeceği gayrimenkuller için Kamulaştırma Kanunu’nun ilgili maddelerinde belirtilen süreler dikkate alınarak vazgeçme esası ve geri alma hakkı uygulanacak. Bu kapsamda işlem tesis edilememesi hâlinde taşınmazlar, talepler doğrultusunda kiraya verilmek suretiyle değerlendirilebilecek. 

TEDAŞ’a ait gayrimenkullerin kiraya verilmesi için açılan ihalelerde 7 kişilik ihale komisyonu görev yapacak. Komisyon başkanı, Genel Müdür Yardımcısı olacak ve ilgili daire başkanları ile müdürler komisyon üyesi olarak görev yapacaklar. Komisyon teklifleri inceleyip salt çoğunluklar karar alabilecek. Kararda çekimser kalınamayacak ve karşı oy kullanan komisyon üyeleri, kararı gerekçe bildirerek imzalayacaklar. 

KAMU KURULUŞLARI İHALESİZ KİRALAMA YAPABİLECEK

Gayrimenkul kiraya verme ihalelerinde kapalı zarf; açık teklif veya pazarlık usullerinden biri uygulanabilecek. İhalelerde verilen teklifler geri alınamayacak; teklifinden vaz geçen isteklinin geçici teminatına el konacak ve TEDAŞ lehine gelir (irat) kaydedilecek. 

TEDAŞ gayrimenkulleri, Yönetim Kurulu kararıyla kamu kurum ve kuruluşlarına ihalesiz olarak kiraya verilebilecek. Aynı taşınmaza birden fazla kamu kuruluşu istekli olursa gayrimenkul, en yüksek teklifi veren kuruluşa kiraya verilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler