1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEDAŞ Konya’daki EİH projesi için kamulaştırma kararı aldı

TEDAŞ Konya’daki EİH projesi için kamulaştırma kararı aldı

TEDAŞ Konya’daki elektrik iletim hattının inşası için gerçekleştirilecek projeye yönelik kamulaştırma yapacağını duyurdu.

TEDAŞ Konya’daki EİH projesi için kamulaştırma kararı aldı

Enerji Günlüğü - TEDAŞ, Konya’daki enerji iletim hattı projesinin inşaat çalışmaları için kullanılacak alanda kamulaştırma işlemi yapacak.

Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ); Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Bartın, Bilecik, Eskişehir, Hatay, İzmir, Karabük, Kastamonu, Konya, Kütahya, Nevşehir, Samsun, Sivas, Uşak ve Zonguldak olmak üzere 18 ilde planlanan 67 ayrı projeye ilişkin enerji nakil hatlarının (ENH) yapımı amacıyla, söz konusu güzergâhlara isabet eden taşınmazlarda elektrik dağıtım tesisi yerlerini mülkiyet şeklinde, hat emniyet sahalarını ise irtifak hakkı kurmak suretiyle acele olarak kamulaştıracak. TEDAŞ, Projelerden birini Konya ilinde gerçekleştirecek.

KONYA’DA YAPILACAK KAMULAŞTIRMALAR

Konya’da inşaatı için kamulaştırma yapılacak olan EİH projesinin adı, ilçesi, ENH uzunluğu, istimlak edilecek alanın toplam genişliği, irtifak hakkı kurulacak alanın toplam genişliği ve kamulaştırma yapılacak olan alanın bulunduğu yerleşim birimi aşağıdaki gibi listelendi.

Proje adı: Yeni Sarallı KÖK ve İrt. ENH
İlçesi/Beldesi: Ereğli
ENH uzunluğu: 12.748,62m
İstimlak alanı: 619,39m2
İrtifak alanı: 149.807,03m2
Hat üzerindeki yerleşimler: Belkaya.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler