1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEDAŞ Zonguldak’ta kamulaştırma yapacak

TEDAŞ Zonguldak’ta kamulaştırma yapacak

TEDAŞ Zonguldak’ta Çaycuma TM-Himmetoğlu TRT DM ENH için kamulaştırma yapacak. 

TEDAŞ Zonguldak’ta kamulaştırma yapacak

Enerji Günlüğü - TEDAŞ Zonguldak’ta Çaycuma TM-Himmetoğlu TRT DM ENH için kamulaştırma yapacak. 

Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ), 16.597,69m uzunluğundaki Çaycuma Trafo Merkezi (TM)-Himmetoğlu TRT Dağıtım Merkezi (DM) Enerji Nakil Hattı (ENH) için Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesine bağlı Velioğlu, İstasyon, Ahatlı, Ayvazlar, Karamusa, Dereli, Kadıoğlu, Kalfatlı, Taşçılı ve Kayıkçılar köyleri ile Zonguldak Merkez ilçeye bağlı Osmanlı köylerinden geçerek Merkez ilçeye bağlı Gerdek Köyü’nde sona eren hat üzerindeki bazı taşınmazları, pilon yerlerini mülkiyet şeklinde; hat emniyet sahalarını ise irtifak hakkı kurmak suretiyle acele olarak kamulaştıracak. 

Kamulaştırma işlemi sırasında toplam 1.704,51m2 alan istimlak edilecek; toplam 227.327,70m2 alan üzerinde ise irtifak hakkı tesis edilecek. 

TEDAŞ Zonguldak’ta, Çaycuma TM-Yeniçates DM ENH için de acele kamulaştırma işlemi yapacak. Çaycuma ilçesine bağlı Kayıkçılar, Ayvazlar, Karamusa, Kadıoğlu, Dereli köyleri, Kadıoğlu Mahallesi, Güzelyaka, Gudullu ve çayır köyleri ile Merkez ilçeye bağlı Kurtköy, Kokurdan, Muslu ve Cumhuriyet mahallelerinden geçerek Çatalağzı Mahallesi’nde sopna eren hat üzerindeki bazı taşınmazları acele kamulaştıracak. 

TEDAŞ 21.038,96m uzunluğundaki bu hat üzerinde 4.735,59m2 alanı istimlak edecek ve 292.233,80m2 alanı da irtifak hakkı kurmak suretiyle kamulaştıracak. 

Önceki ve Sonraki Haberler