1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEDAŞ’ta kayıtlı kişisel veriler çalındı!

TEDAŞ’ta kayıtlı kişisel veriler çalındı!

TEDAŞ, çalışanlar ve vatandaşlardan oluşan toplam 208 bin kişinin ad, soyad, cep telefonu ve e-posta gibi kişisel verilerinin çalındığını bildirdi.

TEDAŞ’ta kayıtlı kişisel veriler çalındı!

Enerji Günlüğü - TEDAŞ, 208 bin kişinin verilerinin çalındığını bildirdi. Veriler arasında ad, soyad, cep telefonu ve e-postalar yer alıyor.

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na (KVKK) çalışanlar ve vatandaşlar olmak üzere 208 bin kişinin isim, soy isim, e-posta adresi ve cep telefonu numarası gibi verilerinin çalındığını bildirdi. Yapılan açıklamada saldırının, bir TEDAŞ çalışanının kullanıcı adı ve parolasının ele geçirilmesi sonucu gerçekleştiği belirtildi.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu yaptığı açıklamada, TEDAŞ tarafından yapılan bildirimde ihlalden etkilenen ilgili kişi gruplarının çalışanlar ve vatandaşlar olduğu belirtildiği ifade edilerek, ihlalin, Bakanlık Siber Güvenlik Operasyon Merkezi tarafından Dark Web’de yapılan istihbarat çalışmaları sırasında tespit edildiği ifade edildi.

Açıklamada, “Konuya ilişkin inceleme devam etmekle birlikte, Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 07.07.2022 tarih ve 2022/686 sayılı Kararı ile söz konusu veri ihlal bildiriminin Kurumun internet sayfasında ilan edilmesine karar verilmiştir” denildi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler