1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Tehlikeli madde sürücü kursu sayısı nüfusa göre belirlenecek

Tehlikeli madde sürücü kursu sayısı nüfusa göre belirlenecek

Tehlikeli madde taşımada sürücü eğitimi verecek kuruluş sayısı nüfusa endekslendi.

Tehlikeli madde sürücü kursu sayısı nüfusa göre belirlenecek

Enerji Günlüğü - Tehlikeli madde taşımada sürücü eğitimi verecek kuruluş sayısı nüfusa endekslendi. 400 bin kişinin yaşadığı illerde en çok 2 yetki belgesi verilecek. 

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı ve Tehlikeli Mal Taşımacılığı Sürücü Eğitimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişiklik uyarınca daha önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından belirlenen; hangi ilde kaç adet Tehlikeli Madde (TM) Taşımacılığı Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi verileceği hususu, ildeki nüfusa endekslendi. 

Buna göre toplam nüfusu 400.000’in altında olan her ile 2 adet yetki belgesi verilecek. Toplam nüfusu 400.000’den fazla olan illerde, ilk 400.000 nüfus için 2 adet ve 400.000 nüfustan fazla olan her 400.000’lik nüfus için ilave bir adet yetki belgesi verilecek.

Nüfusu azalan illerde ise bir önceki nüfus sayısına göre düzenlenmiş eğitim merkezlerinin faaliyetleri devam edecek. Ancak bu illerde yetki belgesinin herhangi bir nedenle iptal edilmesi halinde, illere göre en son yayımlanan yetki belgesi sayısına göre işlem yapılacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan nüfus sayısında değişiklik olması ve bu değişikliğin yetki belgesi sayılarında değişikliğe sebebiyet vermesi halinde illere göre yetki belgesi sayıları güncellenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler