1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. TEİAŞ 10 avukat alacak

TEİAŞ 10 avukat alacak

Enerji Günlüğü - Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ), merkez ve taşra teşkilatları için 10 avukat alacak.TEİAŞ Genel Müdürlüğü, merkez...

TEİAŞ 10 avukat alacak

Enerji Günlüğü - Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ), merkez ve taşra teşkilatları için 10 avukat alacak.

TEİAŞ Genel Müdürlüğü, merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere sözlü sınavla 10 adet avukat alacak. Alınacak avukatlardan beşi TEİAŞ Merkez Teşkilatı/Hukuk Müşavirliği'nde istihdam edilecek. Alınacak diğer beş avukat ise Gaziantep, Elazığ, Trabzon, Van, Kastamonu bölge müdürlüklerinde görevlendirilecek.

Adaylar, atama yapılacak birimlerden yalnızca birine başvurabilecek. Tüm aşamalarda başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan adayların atama işlemleri iptal edilecek. Sınav Komisyonu, değerlendirme neticesinde herhangi bir adayı başarılı bulmaması halinde başvuruda bulunan adayların tamamını eleme tasarrufuna sahip.

Sözlü sınavda başarılı olarak, atanmaya hak kazanan adayların atamalarının yapıldığı birimde en az iki yıl çalışmaları gerekiyor. Adayların bu durumu göz önünde bulundurarak tercihlerini yapmaları gerektiği belirtildi.

Giriş sınavına katılmak isteyen adayların, son başvuru tarihi olan 11/12/2015 itibariyle avukatlık ruhsatnamesine sahip olmaları ve en az bir yıl süreyle fiilen avukatlık yapmış olmaları (staj hariç) gerekiyor. Adayların KPSS (B) Grubu kadrolar için yapılan 05-06 Temmuz 2014 tarihli Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları isteniyor.

Giriş sınavı başvuruları 30/11/2015 tarihinde başlayacak 11/12/2015 tarihi mesai bitimi (saat 17:30) itibariyle sona erecek. Başvurular, TEİAŞ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı veya www.teias.gov.tr internet adresinden temin edilecek başvuru formu doldurularak, istenilen belgeler ile birlikte şahsen, elden veya posta yoluyla İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına yapılacak.

TEİAŞ Avukatlık Giriş sınavı, 21-22 Aralık 2015 tarihlerinde, saat: 10.00'da TEİAŞ Genel Müdürlüğü binası İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı toplantı salonunda yapılacak. 22 Aralık 2015 tarihinde sınavın bitmemesi halinde takip eden günde sözlü sınava devam edilecek.

KPSSP3 puanı en yüksek adaydan başlamak üzere yapılan sıralamaya göre, atama yapılacak pozisyon sayısının beş katı kadar aday sınava katılabilecek. Sıralama sonucunda son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylarda sınava katılabilecek. Giriş sınavı sözlü olarak yapılacak. Sözlü sınavda adayların Anayasa Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, Medeni Usul Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, İdare Hukuku ve İdari Yargılama Hukuku, Vergi Hukuku, Ceza Hukuku (Genel hükümler) ve İş Hukuku konularına ilişkin bilgi düzeyi ölçülecek. Ayrıca adayların bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu; Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı; Genel yetenek ve genel kültürü; Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilecek. 

ENERJİ BAKANLIĞI'NA AVUKAT ALINACAK 

http://enerjigunlugu.net/sozlu-sinavla-enerji-avukati-alinacak_15996.html

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler