1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEİAŞ bilgisayar ağını yenileyecek

TEİAŞ bilgisayar ağını yenileyecek

Enerji Günlüğü -TEİAŞ elektrik kesintisine neden olan bilgisayar ağını yenileyerek daha güvenli bir sistem kuracak.Devlet Malzeme Ofisi (DMO),TEİAŞ İletişim...

TEİAŞ bilgisayar ağını yenileyecek

Enerji Günlüğü -TEİAŞ elektrik kesintisine neden olan bilgisayar ağını yenileyerek daha güvenli bir sistem kuracak.

Devlet Malzeme Ofisi (DMO),TEİAŞ İletişim ve Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı’nın “Ağ Bilişim Güvenliği Altyapısının İyileştirilmesi” projesinin alım ihalesini bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak duyurdu.

TEİAŞ'ın hazırladığı detaylı teknik şartnameye göre, sistemin farklı ülkelerden gelebilecek trafiği anında keserek coğrafı koruma sağlama, sıfırıncı gün saldırılarını engelleme, şifrelerin uygulama içerisinden kaldırılarak güvenli ve dinamik bir şekilde şifrelerin sağlandığı güvenli bölgeden alınabilmesini sağlayan çözüme sahip olma, kayıtların kriptolu bir şekilde güvenli alanda saklama benzeri özelliklere sahip olması gerekiyor.

TEİAŞ bu sistem ile ülke çapında yaşanması olası büyük elektrik kesintilerinin önüne geçmeyi planlıyor.

Sistem için ihale teklifleri 15.09.2015 günü, saat 12.00’ye kadar verilebilecek ve saat: 14.00’de evvela dış zarfları açılacak, daha sonra teklif mektubu ile birlikte gönderilmesi gerekli olan belgeler incelenecek.

İstekliler, ihale dokümanlarını Genel Müdürlük III Nolu Satınalma Daire Başkanlığında ve Ofis internet sitesinde görebilecekler ve 140 TL karşılığında satın alabilecekler.

İhale konusu malzemenin tamamı için teklif verilecek, kısmi teklifler değerlendirilmeyecek.

Önceki ve Sonraki Haberler