1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. TEİAŞ Nisan’da 4 güneş enerjisi projesini değerlendirdi

TEİAŞ Nisan’da 4 güneş enerjisi projesini değerlendirdi

TEİAŞ, Nisan’da Burdur ve Ankara’da toplam 60,85 MW’lık iki arazi tipi güneş projesi başvurusunu teknik değerlendirmeye alacak.

TEİAŞ Nisan’da 4 güneş enerjisi projesini değerlendirdi

Enerji Günlüğü - TEİAŞ, Nisan’da İstanbul ve Muğla’daki toplam 18, 425 MW’lık iki çatı tipi güneş başvurusu için evrak ve teknik değerlendirme sonucu olumlu görüş verdi.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği, 5.1.h. maddesi kapsamında yapılan başvurular kapsamında Mayıs ayı değerlendirme raporu yayımladı.

Rapora göre, Kuruma 2022 Nisan ayında toplam kurulu güçleri 79,275 MW olan 4 güneş enerjisi projesi için başvuruda bulunuldu. Bu başvuruların toplam 18, 425 MW’lık ikisi çatı tipi, 60,85 MW’lık ikisi de arazi tipi güneş projesinden oluşuyor.

İSTANBUL VE MUĞLA’DAKİ ÇATI GES’LERE ONAY

Yapılan evrak değerlendirmelerinde İstanbul ve Muğla’daki çatı tipi güneş başvuruları için evrak ve teknik değerlendirme sonucu olumlu görüş verileceği kaydedildi. Burdur’daki 50,95 MW’lık arazi tipi güneş başvurusu içinse teknik değerlendirme sonucu olumlu bağlantı görüşü verilecek. Ankara’daki 9,9 MW’lık arazi tipi güneş başvurusu ise Enerji İşleri Genel Müdürlüğü görüşü doğrultusunda teknik değerlendirmeye alınacak.

Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği, 5.1.h. maddesi önlisans ve lisans alma ile şirket kurma yükümlülüğünden muaf olarak kurulabilecek üretim tesisleri kapsamında olan ve bağlantı anlaşmasındaki sözleşme gücü ile sınırlı olmak kaydıyla yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim tesislerini içeriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler