1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Tek bir santral Facebook’tan fazla veri üretiyor

Tek bir santral Facebook’tan fazla veri üretiyor

Enerji Günlüğü - GE Kömürden Sorumlu Bölgesel Satış Genel Müdürü Sacha Parneix, tek bir termik santralin Facebook’tan fazla veri ürettiğine dikkat...

Tek bir santral Facebook’tan fazla veri üretiyor

Enerji Günlüğü - GE Kömürden Sorumlu Bölgesel Satış Genel Müdürü Sacha Parneix, tek bir termik santralin Facebook’tan fazla veri ürettiğine dikkat çekerek bu tip tesislerde optimizasyonun önemine vurgu yaptı. 

GE Kömürden Sorumlu Bölgesel Satış Genel Müdürü Sacha Parneix, 23. ICCI Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı kapsamında düzenlenen Kömür Teknolojileri oturumunda konuştu. Günümüzde bir enerji santralinin Facebook’tan daha fazla veri ürettiğine dikkat çeken Parneix, “Bu da ne büyük bir potansiyel olduğunu ortaya koyuyor” dedi. 

GE olarak geliştirdikleri teknolojilerle santrallerin daha etkin daha verimli olmasını sağlayabildiklerini aktaran Parneix, “Bu da online olarak yapılıyor. Biz GE olarak bu dijital devrimin öncülerindeniz. Birçok ARGE çalışmaları yapıyoruz. Hakikaten GE bir IT şirketi olma yolunda. Microsoft, IBM ve diğer teknoloji şirketleriyle rekabet ediyor. Ama bilişimcilerin işlediği veriler asıl GE’deki makinelerden geliyor. Bu yüzden GE verileri daha iyi anlıyor ve bu büyük verileri çok akılcı kullanmayı başarıyor” diye konuştu. 

Kömür santrallerinde optimizasyon ihtiyacın değinen Sacha Parneix şunları söyledi: “Kömürü daha iyi anlamak, daha iyi yakmak, daha iyi yönetmek, madenden daha iyi çıkarmak, gazın daha iyi üretilmesini sağlamak ve türbinlerin kömüre ve hava şartlarına göre yakılmasını ayarlamak için elimizde araçlar var. Bugün bu araçların yaşam döngüsü üzerinde çok büyük etkisi olduğunu görüyoruz.” 

Mehmet KARA

 

Önceki ve Sonraki Haberler