1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Tekfen Holding Gönen Enerji’yi satın alıyor

Tekfen Holding Gönen Enerji’yi satın alıyor

Tekfen Holding, bağlı ortaklığı Toros Tarım aracılığıyla Gönen Enerji’yi satın alıyor. 

Tekfen Holding Gönen Enerji’yi satın alıyor

Enerji Günlüğü – Tekfen Holding, bağlı ortaklığı Toros Tarım aracılığıyla Gönen Enerji’yi satın alıyor. 

Tekfen Holding AŞ, %99,98 oranında pay sahibi olduğu bağlı ortaklığı Toros Tarım Sanayi ve Ticaret AŞ aracılığıyla Gönen Yenilenebilir Enerji Üretim AŞ hisselerini satın alıyor. 

Tekfen Holding’den yapılan açıklamada, satın alma işlemiyle ilgili anlaşmaya varıldığı ve sözleşme imzalandığı; Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) gerekli izinlerin alınması için başvuru yapıldığı bildirildi. Satın alma işlemi izinlerin alınmasının ardından tamamlanacak. 

2011 yılında, Alper ve Taner Önoğlu kardeşler tarafından kurulan Gönen Enerji, 3,62 MW kurulu güce sahip ve yakın çevredeki büyükbaş hayvan ve tavuk çiftliklerinden, tarım işletmelerinden ve gıda fabrikalarından temin edilen girdilerle; yılda 15.000 ton katı organik, 10.000 ton da sıvı organik gübre üretebiliyor. 

Tesiste sıfır sıvı atık deşarjı, gelişmiş baca gazı arıtma ve ısı geri kazanım sistemleri bulunuyor. Bu nitelikleriyle günde 400 ton organik atığı bertaraf eden tesis yılda 70.000 ton karbondioksit eşleniği emisyon azaltabiliyor. 

Tekfen Holding açıklamasında, devam eden ilave yatırım tamamlandığında Toros Tarım’ın üretmekte olduğu kimyevi gübre çeşitleriyle birleştirerek;  organomineral gübre üretimini yılda 35.000 tona çıkaracakları belirtildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler