1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Tekirdağ Depolama Tesisi indirim oranları güncellendi

Tekirdağ Depolama Tesisi indirim oranları güncellendi

Marmara Depoculuk’un Marmaraereğlisi’nde bulunan Tekirdağ Depolama Tesisi’ne ilişkin depolama tarifesi güncellendi. 

Tekirdağ Depolama Tesisi indirim oranları güncellendi

Enerji Günlüğü - Marmara Depoculuk’un Marmaraereğlisi’nde bulunan Tekirdağ Depolama Tesisi’ne ilişkin depolama tarifesi güncellendi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından yapılan açıklamaya göre Marmara Depoculuk Hizmetleri AŞ’nin Tekirdağ Marmaraereğlisi’nde bulunan Tekirdağ Depolama Tesisi’ne ilişkin depolama tarifesinin indirim oranları revize edildi.

Buna göre, DEP/2626-5/27953 sayılı depolama lisansı kapsamında Marmaraereğlisi’nde faaliyet gösteren söz konusu tesiste günlük depolanacak petrol türleri için benzinde, motorinde, biodizelde ve etanolde metreküp/gün başına fiyat 0,6327 TL olarak kaldı.  

Hizmet başına alınacak teslim alma ve/veya teslim etme bedelleri de benzin, motorin, biodizel ve etanolde metreküp başına 16,74 TL olarak değişmeden kaldı. 

Münferiden fiyatlandırılan hizmetlerden alınacak yan hizmet bedellerinin tutarları da değişmedi ve metreküp başına, işaretleme ve toplulaştırmada 1,08 TL; harmanlamada ise 0,756 TL oldu. Harmanlama bedeli yalnızca motorinin biodizel ile harmanlanması için geçerli olacak ve harmanlanan nihai ürünün hacmi üzerinden hesaplama yapılacak. 

İNDİRİM ORANLARI GÜNCELLENDİ
Depolama hizmeti fiyatlarında benzin, motorin, etanol ve biodizelde, ürün ayrımı yapılmaksızın toplam 10.000 m3’ten fazla olan miktarlarda, depolama miktarının tamamı için %60,6 oranında indirim uygulanacak. 

Teslim alma ve teslim etme hizmet fiyatlarında ise ürün ayrımı yapılmaksızın aylık 10.000 m3’ten büyük miktarlarda boru hattı, deniz veya kara araçlarına teslim etmelerde, teslim alınan veya teslim edilen miktarın tamamı için %91,5 oranında indirim uygulanacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler