1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Tekirdağ’da vatandaşın çöpleri paraya dönüşüyor

Tekirdağ’da vatandaşın çöpleri paraya dönüşüyor

Enerji Günlüğü - Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, geri dönüştürülebilir atıkları getiren vatandaşlara alışverişlerde para yerine geçen puanlar...

Tekirdağ’da vatandaşın çöpleri paraya dönüşüyor

Enerji Günlüğü - Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, geri dönüştürülebilir atıkları getiren vatandaşlara alışverişlerde para yerine geçen puanlar kazandırıyor. 

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, geri dönüştürülebilir atıklarını getiren vatandaşlara para kazandıran bir proje başlattı. Belediye, ilçede bulunan hanelerdeki kadınlar adına düzenlediği Çevreci Mutlu Kart’ları ücretsiz şekilde adreslere teslim ediyor.

Evlerde biriken geri dönüştürülebilir atıklar, projeye özel tahsis edilen araçlarla belirli gün ve saatlerde mahallelerde belirlenen noktalardan alınıyor. Geri dönüştürülebilir atıklar, yetkili ekipler tarafından tartılarak atıkları getiren kişilerin kartlarına puan olarak yüklenmek üzere kaydediliyor. 

Kart sahipleri, kartlarında biriken puanları anlaşmalı marketler ve ilçede yer alan Mutlukent çay bahçelerinde harcayabiliyor. Projede her bir geri dönüştürülebilir atık, kilogram üzerinden farklı puanlar kazandırırken, 100 Mutlu Puan karşılığında 1 TL’lik alışveriş yapılabiliyor. 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, çöpe atılmayan kâğıt, plastik, metal, cam gibi ambalaj atıkların ekonomiye yeniden kazandırılacağını belirterek "Atıkların vatandaşa kazandırdığı puanlar da ekmeğe, süte, peynire ya da çocuklar için çikolataya dönüşüyor. Daha temiz ve daha mutlu bir dünya için çöpleri doya doya harcayalım” ifadelerini kullandı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler