1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Telemcioğlu: Güneşte çatı uygulamalarının önü açıldı

Telemcioğlu: Güneşte çatı uygulamalarının önü açıldı

Enerji Günlüğü – GÜNDER Genel Sekreteri Faruk Telemcioğlu, Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğin özellikle çatı tipi...

Telemcioğlu: Güneşte çatı uygulamalarının önü açıldı

Enerji Günlüğü – GÜNDER Genel Sekreteri Faruk Telemcioğlu, Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğin özellikle çatı tipi tesislerin önünü açtığını söyledi.

EPDK'nın bugün Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe koyduğu Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelik değişikliğini Enerji Günlüğü'ne yorumlayan Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) Genel Sekreteri Faruk Telemcioğlu, , Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğin özellikle çatı tipi tesislerin önünü açtığını söyledi. 

Telemcioğlu “Özellikle çatı tipi tesislerin önünün açılması da söz konusu. Aslında çatı tipi tesisler için bağlantı görüşünün hiç istenmemesi esas olmalı” diye konuştu. 

GEÇMİŞTE YAŞANAN SPEKÜLATİF ÇALIŞMALAR SONA ERECEK

Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğin bu konuda geçmişte yaşanan spekülatif çalışmaları sona erdireceğini belirten Telemcioğlu, “Köyün imamı ya da öğretmeni gibi, konuyla ilgisi olmayanların bu işi yapması mümkün değil. Çünkü yönetmelikle getirilen kısıtlardan biri 30 kW’lık trafo gücü şartı. Bu büyüklükte trafoya ihtiyaç gösteren bir lisanssız tesisi kurmak için ayda yaklaşık 2 milyar TL’lik elektrik faturası ödüyor olmak gerekiyor” dedi. 

Telemcioğlu ayrıca sulama birlikleri ile kooperatiflere lisanssız elektrik üretimi konusunda öncelik tanınmasını da sevindirici olarak nitelendirdi.

LİSANSSIZ ELEKTRİKTE 1 MW SINIRI GELDİ

KIROĞLU: LİSANSSIZDA 1 MW SINIRI SEKTÖRÜ OLUMSUZ ETKİLEYECEK

YİĞİT: LİSANSSIZDA DAHA SAĞLIKLI BİR YOLA GİRİLDİ

 

Önceki ve Sonraki Haberler