1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Telemcioğlu: YEKA, güneş enerjisi için çok önemli bir fırsat sunuyor

Telemcioğlu: YEKA, güneş enerjisi için çok önemli bir fırsat sunuyor

Enerji Günlüğü - GÜNDER başkan yardımcısı Faruk Telemcioğlu, Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) modelinin güneş enerjisi sanayisinin gelişimi...

Telemcioğlu: YEKA, güneş enerjisi için çok önemli bir fırsat sunuyor

Enerji Günlüğü - GÜNDER başkan yardımcısı Faruk Telemcioğlu, Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) modelinin güneş enerjisi sanayisinin gelişimi için çok önemli bir fırsat sunduğunu söyledi.

Marakeş İklim Zirvesi'nde Türkiye'nin güneş enerjisi sektörünü temsil eden GÜNDER başkan yardımcısı Faruk Telemcioğlu, Analizlere göre üretilen birim elektrik başına güneş enerjisi kömür ve doğalgazın sekiz, nükleer enerjinin yedi katı istihdam yaratma potansiyeline sahip olduğunu belirterek, Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) modelinin Türkiye'nin öncelikli sorunlarından birisi olan istihdamın artırılması ve güneş enerjisi sanayisinin gelişimi için de çok önemli bir fırsat sunduğunu söyledi.

DÜŞÜK KARBONLU EKONOMİYE GEÇİŞİN ANAHTARI GÜNEŞ

Türkiye'nin iklim değişikliğiyle mücadele hedeflerinin artırılması için güneş enerjisinin çok büyük bir fırsat sunduğunu olduğunu belirten GÜNDER Genel Sekreteri Faruk Telemcioğlu'na göre Avrupa'nın güneş enerjisi potansiyeli açısından en zengin ülkesi olan Türkiye'nin düşük karbonlu ekonomiye geçişinin anahtarı güneşte.

İklim Zirvesi'nde Türkiye'nin güneş enerjisi potansiyelini ortaya koyan Faruk Telemcioğlu'na göre, Türkiye'nin 2030 yılında 15 bin MW kurulu güce ulaşması mümkün.

Önceki ve Sonraki Haberler