1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Temiz enerji yatırımları üçüncü çeyrekte yine geriledi

Temiz enerji yatırımları üçüncü çeyrekte yine geriledi

Enerji Günlüğü – BNEF’nin yaptığı çalışmaya göre yılın üçüncü çeyreğinde temiz enerji yatırımları bir önceki döneme göre yüzde 14 azaldı.Bloomberg...

Temiz enerji yatırımları üçüncü çeyrekte yine geriledi

Enerji Günlüğü – BNEF’nin yaptığı çalışmaya göre yılın üçüncü çeyreğinde temiz enerji yatırımları bir önceki döneme göre yüzde 14 azaldı.

Bloomberg New Energy Finance (BNEF) tarafından yapılan çalışmaya göre küresel temiz enerji sektöründe yapılan yatırımlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 oranında gerileyerek 45.9 milyar dolar düzeyinde kaldı.

ABD’DEKİ GERİLEME YÜZDE 41

Kaya gazı çalışmaları nedeni ile doğal gaz fiyatlarının önemli oranda gerilediği ABD'de yatırımlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41 oranında gerileyerek 5.5 milyar dolar seviyesine geldi.

Avrupa'daki gerilemenin nedeni ise, Almanya ve İspanya gibi ülkelerde düşürülen teşvikler. Tek istisna ise İngiltere. İngiltere’deki yatırımlar 1.6 milyar dolardan 2.6 milyar dolara çıkarak arttı.

Temiz enerji yatırımlarında liderliğini sürdüren Çin'de ise yavaşlayan rüzgâr enerjisi yatırımları düşüşte etkili oldu.

Kuruluşun araştırmasında risk ve girişim sermayesi şirketlerinin yatırımları 724 milyon dolarla 2005’ten bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler