1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Temmuz 2013 elektrik tarifeleri açıklandı

Temmuz 2013 elektrik tarifeleri açıklandı

Enerji Günlüğü - Temmuz 2013 itibariyle yeni elektrik tarifeleri yürürlüğe girerken, yapılan ayarlamaların tüketicilere bir etkisi olmayacak. Enerji...

Temmuz 2013 elektrik tarifeleri açıklandı

Enerji Günlüğü - Temmuz 2013 itibariyle yeni elektrik tarifeleri yürürlüğe girerken, yapılan ayarlamaların tüketicilere bir etkisi olmayacak. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik piyasasında uygulanacak Temmuz 2013 tarifelerini açıkladı. Yeni tarifelerin, genel olarak tüketicileri etkileyen bir yanı yok.

Buna karşılık, aktif enerji tarifelerinde indirim yapılırken, söz konuusu uindirim kayıp kaçak, dağıtım bedeli ve iletim bedeli kalemlerinde yapılan artışlarla dengelendi.

Sonuç itibariyle ticarethane ve mesken tarife grubu için perakende satış kâr marjı düşürülürken, doğrudan dağıtım şirketlerine giden paylarda artışa gidildi. Bu açıdan sanayi tarifelerinde bir değişiklik yapılmadı.

Yapılan ayarlamalar sonucunda oluşturulan yeni tarifeler, sanayi ve sabit fiyat ağırlıklı portföylere etki etmeyecek. Ancak tarifeye bağlı ticarethane/mesken ağırlıklı portföylerin kâr marjlarında düşüş yaşanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler