1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Temmuz’da 57 enerji projesine yatırım teşvik belgesi

Temmuz’da 57 enerji projesine yatırım teşvik belgesi

2020 yılının Temmuz ayında 57 enerji yatırımına teşvik belgesi verildi. Madencilik alanında ise ikisi enerji amaçlı 19 proje teşvik belgesi aldı. 2 enerji şirketinin yatırım teşvik belgesi ise iptal edildi. 

Temmuz’da 57 enerji projesine yatırım teşvik belgesi

Enerji Günlüğü - 2020 yılının Temmuz ayında 57 enerji yatırımına teşvik belgesi verildi. Madencilik alanında ise ikisi enerji amaçlı 19 proje teşvik belgesi aldı. 2 enerji şirketinin yatırım teşvik belgesi ise iptal edildi. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2020 yılının Temmuz ayında çeşitli sektörlerde toplam 1.200 projenin yatırım teşvik belgesi almaya hak kazandığını bildirdi. Teşvik verilen projelerden 57’si enerji sektörüne; ikisi enerji amaçlı proje olmak üzere 19’u ise madenciliğe yönelik projeler oldu. 

Temmuz 2020’de yatırım teşvik belgesi alan projelerin toplam yatırım tutarı ise 22.467.137.805 TL oldu. Yatırım teşvik belgesi alan projeler tamamlandığında toplam 33.174 kişi için yeni istihdam imkânı yaratılmış olacak. 2020 yılının Temmuz ayında enerji sektöründe 39; madencilikte ise 3 projenin tamamlama vizesi yapıldı. 

TEŞVİK ALAN EN BÜYÜK PROJE RES ANATOLİA’NIN

Enerji sektöründe teşvik belgesi verilen projeler arasında yatırım tutarı en yüksek olan proje, 699.657.000 TL ile res Anatolia Holding AŞ’nin Kırklareli’nde gerçekleştireceği, 5 kişilik yeni istihdam yaratacak olan, yabancı sermayeli, komple yeni yatırım nitelikli, 70MW kapasiteli, rüzgar enerjisi santrali (RES) projesi oldu. RES Anatolia AŞ’nin projesine verilen teşvik paketinde gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnası bulunuyor. 

BETİM ENERJİ’NİN PROJESİ İKİNCİ OLDU

Res Anatolia AŞ’nin projesini; Betim Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret AŞ tarafından İstanbul’da gerçekleştirilecek olan 431.157.220 TL yatırım tutarına sahip, yerli sermayeli, komple yeni yatırım nitelikli, 100MW kapasiteli, RES projesi takip etti. Betim Enerji’nin teşvik paketi de gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnasını kapsıyor. Proje tamamlandığında 10 kişiye iş imkanı sağlayacak. 

ÜÇÜNCÜLÜK SİBELRES AŞ PROJESİNİN

377.550.811 TL’lik yatırım tutarıyla Sibelres Elektrik Üretim AŞ’ye ait, komple yeni yatırım nitelikli, İzmir’de kurulacak olan, 80MW gücündeki RES projesi, enerji sektöründe yatırım teşvik belgesi alan yatırım tutarı en yüksek üçüncü proje oldu. Tamamlandığında 10 kişiye ilave istihdam sağlayacak olan Sibelres AŞ’nin teşvik paketinde de yine, gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnası var. 

Enerji sektöründe 39 projenin yatırım teşvik belgeleri için de tamamlama vizesi yapıldı. 

Bakanlık, Koray Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ait 8,10MW gücündeki GES projesi ile MLM PRE Enerji Üretimi Elektrik İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ait 4,80MW gücündeki GES projesine verilen yatırım teşvik belgelerini ise iptal etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler