1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Terciyanlı: Tüketiciler kullandıkları elektriği yönetemiyor

Terciyanlı: Tüketiciler kullandıkları elektriği yönetemiyor

Enerji Günlüğü – Endoks Energy CEO’su ErmanTerciyanlı, tüketicilerin yüksek elektrik giderlerinin yanında en önemli sorunlardan birisinin de kullandıkları...

Terciyanlı: Tüketiciler kullandıkları elektriği yönetemiyor

Enerji Günlüğü – Endoks Energy CEO’su ErmanTerciyanlı, tüketicilerin yüksek elektrik giderlerinin yanında en önemli sorunlardan birisinin de kullandıkları elektriği yönetememeleri olduğunu söyledi.

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı (ICSG 2018) kapsamında Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği oturumunda konuşan Endoks Energy'nin CEO’su Erman Terciyanlı refah seviyesi en yüksek ülkelerde bile elektrik maliyetinin önemli bir kalem olduğunu belirterek, “Tüketicilerin tarafından baktığımızda yüksek elektrik giderleri yanında en büyük sorun olarak tüketicilerin elektriklerini yönetemedikleri ortaya çıkıyor” dedi.

Konuşmasında ABD’den örnekler veren Terciyanlı, yenilenebilir enerjinin, enerji verimliliğiyle birlikte ele alınması gerektiğini vurguladı. Terciyanlı şöyle konuştu; “ABD’deki 118 milyon evden yüzde 31’i elektrik faturalarını ödemekte zorlanıyor. Yüzde 11’i de gerekli olan ısıtma değerlerine ulaşamıyor ve yüzde 21’i de başka ihtiyaçlarından tasarruf ederek elektrik ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. Refah seviyesi yüksek ülkelerde bile elektrik maliyeti çok ciddi şekilde insan hayatını etkiliyor. Türkiye’de dağıtım şebekeleri açısından baktığımızda ise şirketlere ait önemli miktarda veri depoladığımızı görüyorum. Biz bu veriyi ciddi miktarda topluyoruz ama önemli olan soru şu; bu veriyi değerlendirebiliyor muyuz? Big data dediğimiz şey dünyada yeni olasına rağmen üzerinde düşünülmesi gereken bir konu.”

Raşit Kırkağaç

Önceki ve Sonraki Haberler