1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tesla elektrik depolamada sınır tanımıyor

Tesla elektrik depolamada sınır tanımıyor

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, dört odalı bir evin tüm elektrik ihtiyacı kadar depolama yapabilecek yeni nesil elektrik depolama...

Tesla elektrik depolamada sınır tanımıyor

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, dört odalı bir evin tüm elektrik ihtiyacı kadar depolama yapabilecek yeni nesil elektrik depolama ünitesi olan Powerwall 2.0'yi tanıttı.

Elektrikli araç ve elektrikli araç motor parçaları tasarlayan, üreten ve satan Amerikan Tesla Motors Inc. Başkanı Amerikalı mucit ve girişimci Elon Musk, dün yeni geliştirilen solar çatı uygulamaları ile yeni nesil elektrik depolama ünitesi olan Powerwall 2.0'ı tanıttı.

Şirketin, faaliyetlerini elektrikli araçların ötesine taşıyarak hızla büyüyen enerji sektöründeki konumunu güçlendirme hedefi doğrultusunda geliştirdiği Tesla Enerji Saklama Sistemleri Teknolojisi ve bu teknolojiyle üretilen en küçük batarya özelliğine sahip Powerwall adlı ürün her geçen gün geliştiriliyor.  

BÜYÜK BİR EVİN GÜNLÜK ELEKTRİK İHTİYACINI ŞARJ EDEBİLECEK

Powerwall 2.0, bütünleşik inverteri de olan orijinal versiyonundaki 14 kWh kapasitesinin iki katından fazla kapasiteye sahip. Elon Musk, Powerwall 2.0'ın dört yatak odalı bir evin aydınlatma, ısıtma gibi tüm elektrik ihtiyaçlarını tüm gün sağlayacak elektriği şarj etme kapasitesine sahip olduğu bilgisini verdi.

Tesla Motor'un ürettiği Powerwall 2.0 markalı batarya yaklaşık 15 santimetre genişliğinde bir kutu içinde yer alıyor. Evin dış cephelerinden birinin en uygun noktasına asılabilen bu bataryalar, dönüştürücü ve kurulum fiyatları hariç 5500 dolardan piyasaya sürülecek. 

Powerwall 2.0'nin üretimine önümüzdeki bir kaç hafta içinde başlanacak.  Musk, elektrikli araçtan daha fazla Powerwall 2.0 satışı yapmayı beklediklerini kaydetti.

GÜNEŞTEN ELEKTRİK ÜRETEN KİREMİTLER

Elon Musk, güneşten elektrik üreten kiremitleri de tanıttı. Musk Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla, güneş çatılarının dolu da dahil olmak üzere her türlü hava şartlarına karşı dayanıklı olduğunu ve sıradan bir çatıya göre daha iyi bir yalıtkanlık değeri sunduğunu da ekledi. Çatılar ayrıca dört farklı görünüm seçeneğiyle beraber sunuculacak.

Önceki ve Sonraki Haberler