1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tesla Hindistan’da çalışmalara 2021 başlarında başlayacak

Tesla Hindistan’da çalışmalara 2021 başlarında başlayacak

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, Hindistan'daki operasyonlarına 2021 yılı başlarında başlayacak.

Tesla Hindistan’da çalışmalara 2021 başlarında başlayacak

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, Hindistan'daki operasyonlarına 2021 yılı başlarında başlayacak.

Hindistan Ulaştırma Bakanı Nitin Gadkari, ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla'nın Hindistan'daki operasyonlarına 2021'in “erken dönemlerinde” başlayacağını söyledi. Gadkari, Tesla'nın önce satışla faaliyete geçeceğini ve daha sonra piyasa durumuna göre montaj ve üretim çalışmalarına başlayabileceğini söyledi. Bakan, ”Hindistan, beş yıl içinde otomobil sektörünün 1 numaralı üretim merkezi olacak” ifadesini kullandı.

Tesla CEO'su Elon Musk sosyal medya hesabından Hindistan’daki operasyonların kesinlikle bu yıl içerisinde başlayacağını belirtmişti. 

TESLA MODEL 3 ARAÇLARINI GÜNCELLEDİ

Öte yandan Tesla, Model 3 araçları için yeni bir güncelleme yayımladı. Güncellemede, yaya hoparlörüne sahip modellerde aracın harici hoparlörlerinden ses çalmayı sağlayan taşınabilir kasetçalar (BoomBox) modu, korna sesini özelleştirebilme, aküyü ve kabini prize takmadan ön koşullandıran daha akıllı bir Planlı Kalkış sistemi, oto pilot için yararlı olacak daha büyük sürüş görselleştirmeleri ve Tesla araçlardaki hızlı şarj teknolojisi Supercharger'daki boş yerlerin bir bakışta görüntülenmesi yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler