1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Tesla temiz enerjili şehirler kuracak

Tesla temiz enerjili şehirler kuracak

Enerji Günlüğü - Amerikan Tesla Motors Inc. Başkanı, mucit ve girişimci Elon Musk, tamamen yenilenebilir enerji kullanılan yeşil şehirler kurmaya...

Tesla temiz enerjili şehirler kuracak

Enerji Günlüğü - Amerikan Tesla Motors Inc. Başkanı, mucit ve girişimci Elon Musk, tamamen yenilenebilir enerji kullanılan yeşil şehirler kurmaya hazırlanıyor. 

Gerçekleştirdiği dahice ve çevreci projelerine bir yenisini daha ekleyecek olan Musk, tamamen yenilenebilir enerji kullanılan bir yeşil şehir kurmayı planlıyor. Eğer ilk deneyim başarılı olursa bu şehirlerin sayıları artırılacak. 

TeslaCity #1 adı verilen bu şehirde tüm binaların çatıları güneş panelleri ile kaplanacak. Bunun dışında elektrik ihtiyacı kurulacak güneş ve rüzgar santrallerinden karşılanacak. Jeotermal, hidroelektrik gibi diğer yenilenebilir enerji kaynakları da kullanılabilecek. 

Elektrik fazlası Tesla'nın ürettiği Powerpacks ve Powerwall bataryalarda depolanacak ve ihtiyaç halinde buradan kullanılacak.

ÖZEL ARAÇLAR ELEKTRİKLİ OLACAK

TeslaCity #1 sakinleri eğer özel araba kullanmayı tercih ederlerse bu mutlaka elektrikli olacak, markasının Tesla olması şartı ise aranmayacak. Onun dışında toplu taşımada Tesla'nın üretmeyi planladığı sürücüsüz elektrikli minibüs, tramvay ve metrolar kullanılacak. Elon Musk tarafından geliştirilen süper hızlı ulaşım aracı Hyperloop'un da TeslaCity'de kullanılacağı tahmin ediliyor.

Ayrıca şehirde yürüyüş ve bisiklet alanları da olacak. Şehrin düzenlemesinde estetik kaygılar ön planda tutulacak. 

ŞEHİRDEN ERKEN REZERVASYON YAPTIRANA PROMOSYONLAR VAR

TeslaCity #1'de yaşamak isteyenler 47 bin dolar ödeyerek önceden rezervasyon yaptırabilecek. Tesla'nın ilk şehrine önceden dahil olan bu kişilere Tesla Model Y ve Tesla X otomobillerin teslimatında öncelik tanınacak. Yine bu kişiler, Powerwall 3 veya çatı güneş paneli için yapılacak çekilişe katılma hakkını da kazanacaklar.

Akon, Jon Favreau, Stephen Colbert, Don Cheadle, Morgan Freeman, Oprah, Beyonce, Jay-Z ve Jaden Smith gibi birçok ismin şimdiden TeslaCity #1'den yer aldığı söyleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler