1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Ticari çatılar için ilk mobil güneş panelleri üretildi

Ticari çatılar için ilk mobil güneş panelleri üretildi

Avustralya’da ticari çatılara daha esnek ve hesaplı çözümler sunmak amacıyla kurulumu kolay ve yer değiştirebilen 5 kW’lık prefabrik güneş panelleri üretildi.

Ticari çatılar için ilk mobil güneş panelleri üretildi

Enerji Günlüğü - Avustralya’da ticari çatılara daha esnek ve hesaplı çözümler sunmak amacıyla kurulumu kolay ve yer değiştirebilen 5 kW’lık prefabrik güneş panelleri üretildi.

Güneş enerjisinde daha kısa vadeli ve esnek fırsatlar sunan yeni mobil güneş panelleri geliştirildi. Ticari ve endüstriyel çatı güneş enerjisi pazarına odaklanan yenilikçi bir güneş enerjisi şirketi olan Solpod, güneş panellerinin sahadaki kurulum süresini azaltan ve verimli bir şekilde kaldırılmasını ve yeniden konuşlandırılmasını sağlayan fabrikasyon bir güneş çözümü geliştirdi.

SOLPODLAR ÇIĞIR AÇICI

Mobil güneş panellerinin sektörde ezber bozması bekleniyor. 5 kW’lık prefabrik Solpodlar Çinli JA Solar firması tarafından üretilen hücrelerin 72’si kullanılarak üretildi. kendi kendini temizlemeyi teşvik eden bir açıya sahip olan paneller, delme ve kelepçeleme işlemleri yapılmadan 10 dakika kadar kısa bir sürede çatılara kurulabiliyor. Solpodların ticari ölçekte kurulumları ise haftalar yerine günler içinde tamamlanabiliyor.

TOPLAM 2.5 MW’LIK SOLPOD KURULACAK

Australian Renewable Energy Agency (ARENA) tarafından finanse edilip ERM Power şirketi tarafından desteklenen mobil paneller 25 alışveriş merkezinde ve Yeni Güney Galler hükümet sitelerinde denenecek. Bu kapsamda toplam 2.5 MW’lık yeni mobil güneş panellerinin kurulumu yapılacak. 

ARENA, 25 alışveriş merkezinde bu panellerin kurulumu için yaklaşık 700 bin dolar harcadı. Bunlardan bazıları elektrik üretimine başlarken, Yeni Güney Galler ve Victoria’da kurulumların bu yıl içinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Solar CEO’su James Larratt, ARENA’nın bu desteğini finansal bir desteğin çok ötesinde olduğunu ve kendileri için paha biçilmez olduğunu kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler