1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Tohma HES’e en yüksek teklif ERG Altyapı İnşaat’tan geldi

Tohma HES’e en yüksek teklif ERG Altyapı İnşaat’tan geldi

Enerji Günlüğü – EÜAŞ’a ait Tohma HES ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 57 milyon...

Tohma HES’e en yüksek teklif ERG Altyapı İnşaat’tan geldi

Enerji Günlüğü – EÜAŞ’a ait Tohma HES ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 57 milyon 500 bin TL ile ERG Altyapı İnşaat verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Malatya Yazıhan’da bulunan 12.5 MW’lık Tohma HES ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklif 57 milyon 500 bin TL ile ERG Altyapı İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi Ltd şirketinden geldi.

Birinci elemeli turda en düşük teklif sahibi Reysaş Taşımacılık ve Lojistik Ticaret A.Ş. elendi ve verilen en 46 milyon TL’lik en yüksek teklifin ardından ikinci elemeli tura geçildi. İkinci turda, İltek Enerji Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş elendi. Bu turda verilen 49 milyon TL’lik en yüksek teklifin ardından üçüncü elemeli tura geçildi. Üçüncü turda, MŞÇ İnşaat Madencilik Gıda Nakliyat Sanayi ve Ticaret A.Ş. elendi. 50 milyon TL’lik en yüksek teklifin ardından dördüncü elemeli tura geçildi ve burada da GNE Elektrik Üretim A.Ş. ihale dışı kaldı.  

Dördüncü turdan sonra açık arttırmaya geçildi. Açık arttırmada başlangıç tutarı 54 milyon 570 bin TL olarak belirlendi ve artırım aralığı 100 bin TL olarak belirlendi. İlk turda Altek Alarko Elektrik Santralleri Tesis İşletme ve Ticaret A.Ş., Özel EGM Hayat Hastanesi EGM Sağlık Hizmetleri Ltd, Özbey Hijyenik Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Özce Madencilik ve Ticaret Ltd ile Kılıç Petrol Oto Lastik Nakliye İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd şirketleri çekildi. Tohma HES özelleştirmesinde en yüksek teklif veren şirket 57 milyon 500 bin TL ile ERG Altyapı İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi Ltd şirketinin oldu.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler