1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Total Eren Avustralya’da 256.5 MW’lık GES kuracak

Total Eren Avustralya’da 256.5 MW’lık GES kuracak

Fransız enerji şirketi Total Eren, Avustralya’da 257 MW kapasitesinde güneş enerjisi santrali kurup işletecek.

Total Eren Avustralya’da 256.5 MW’lık GES kuracak

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Total Eren, Avustralya’da 257 MW kapasitesinde güneş enerjisi santrali kurup işletecek.

Fransız özel elektrik şirketi Total Eren SA, bir grup Avustralya ve Avrupa finans kurumunun desteğiyle Kiamal Güneş Enerjisi Santrali projesinin finansal anlaşmalarını tamamladığını açıkladı. Açıklamaya göre şirket, Avustralya Victoria’da kurulacak olan 256.5 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali için ANZ (Avustralya), ING (Hollanda) ve Natixis (Fransa) finans kurumlarından 175 milyon dolar finansman alacak.

Halen inşa halinde olan ve 2019 yılından sonra ticari elektrik üretimine başlaması planlanan santralde üretilen elektrik dört yerel şirkete satılacak.

PROJE İKİNCİ AŞAMA İLE GENİŞLETİLECEK 

Total Eren ayrıca Kiamal GES’i ikinci aşamada da 213,5 MW’lık daha ek kurulumla genişletmeyi planlıyor. Yine onaylanmış 270 MW / 1.080 MWh enerji depolama sistemi için ticari seçenekleri de araştırıyor.

Bunun dışında Total Eren, Avustralya Hükümeti'nin sahip olduğu bir Yeşil Banka olan Clean Energy Finance Corporation’ın (CEFC) da projeden hisse alarak ortak olduğunu açıkladı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler