1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Toyota Avrupa’da yenilenebilir enerji kullandı

Toyota Avrupa’da yenilenebilir enerji kullandı

Japon otomotiv şirketi Toyota, 2019 yılında tüm Avrupa operasyonları için ihtiyaç duyduğu yaklaşık 500 GWh elektrik ihtiyacının tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşıladı. 

Toyota Avrupa’da yenilenebilir enerji kullandı

Enerji Günlüğü - Japon otomotiv şirketi Toyota, 2019 yılında tüm Avrupa operasyonları için ihtiyaç duyduğu yaklaşık 500 GWh elektrik ihtiyacının tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşıladı. 

Dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden Japonya merkezli Toyota, 2019 yılında Avrupa’daki 9 üretim tesisi, 29 distribütörü, 4 ofis, 1 AR-GE merkezi ile 21 lojistik biriminde toplam yaklaşık 500 GWh olan elektrik ihtiyacının tamamını güneş ve rüzgar santrallerinden üretilen elektrik ile karşıladığını açıkladı. Böylece Toyota’nın üretim operasyonu için yenilenebilir enerji kullanımı hedefi belirlenen tarihten tam bir yıl önce gerçekleşti. 

AB CO2 HEDEFLERİNİ KARŞILAMAK ÜZEREYİZ

Toyota Motor Europe Başkanı ve CEO'su Dr. Johan van Zyl, Avrupa operasyonlarında yüzde 100 yenilenebilir elektrik enerjisi kullanmanın, Toyota'nın 2050 Çevre Hedefi için çok önemli bir adım olduğuna dikkat çekerek, "İnsanların ve tüketicilerin Toyota'yı desteklemeye devam etmesini istiyorsak, Avrupa'da bu tarz sürdürülebilir operasyonlara sahip olmamız çok önemli. Hibrit araçlarımızın pazardaki başarısı sayesinde, Avrupa Birliği'nin direktifi olan CO2 emisyon hedeflerini karşılamak üzereyiz. Çevre söz konusu olduğunda 360 derece bir yaklaşımı benimsiyoruz ve araç emisyonlarının ötesine geçmeyi hedefliyoruz” dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler