1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Toyota’da üst üste dördüncü ay satış düşüşü

Toyota’da üst üste dördüncü ay satış düşüşü

Toyota’nın Mayıs ayında küresel satışları bir önceki yıla göre yüzde 7’nin üzerinde azalarak üst üste dördüncü ay düşüş gösterdi.

Toyota’da üst üste dördüncü ay satış düşüşü

Enerji Günlüğü - Toyota, Lexus ve Daihatsu’nun çatı şirketi Toyota Motor, 2026 yılı Mayıs ayında küresel araç satışlarının üst üste dördüncü ay düşüş gösterdiğini açıkladı. Şirketin dünya genelindeki satışları, geçen ay bir önceki yılın aynı ayına göre %7,2 azalarak 834 bin 279 adede geriledi. Toplam satışların yaklaşık %4,5’ini tam elektrikli modeller oluşturdu.

Bölge bazında bakıldığında Çin’de %31,7, Ortadoğu’da %38,6, markanın en büyük pazarı ABD’de ise %0,6’lık bir düşüş gözlemlendi. 

YILIN İLK BEŞ AYINDA SATIŞLAR %3,5 AZALDI

Ocak-Mayıs 2026 döneminde ise 4 milyon 140 bin 444 adet yeni araç satışı yapıldı. Bu ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,5 düşüş anlamına geliyor. Toyota, hibrit ve elektrikli modellerde büyüme olsa da bazı bölgelerdeki talep zayıflığı satışları baskıladı.

ÜRETİM DE GERİLEDİ

Şirketin küresel üretimi ise Mayıs ayında 765 bin 470 adet ile bir önceki yılın aynı dönemine göre %5,5 düşüş gösterdi. Yılın ilk beş ayında üretim ise %2,1 düşüşle yaklaşık 3 milyon 984 bin 421 adet seviyesinde gerçekleşti.