1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TP Akaryakıt, Turkuaz'a gidiyor

TP Akaryakıt, Turkuaz'a gidiyor

Enerji Günlüğü - TP Petrol Dağıtım AŞ’nin satış ihalesinde en yüksek teklif 490 milyon TL ile Zülfikarlar Holding’ten geldi. Akaryakıt sektörünün...

TP Akaryakıt, Turkuaz'a gidiyor

Enerji Günlüğü - TP Petrol Dağıtım AŞ’nin satış ihalesinde en yüksek teklif 490 milyon TL ile Zülfikarlar Holding’ten geldi. 

Akaryakıt sektörünün kamu sermayeli tek markası TP Petrol Akaryakıt’ın özelleştirme sürecinde önemli bir aşama daha geride kaldı. TP Petrol Dağıtım AŞ’nin yüzde 100 hissesinin özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. 

Pazarlık görüşmelerinde dört teklif sahibi yarıştı. En yüksek teklif, 

TP Petrol Akaryakıt’ın yüzde 100 oranındaki kamu hissesinin satışı için düzenlenen ihalede en yüksek teklif 490 milyon TL ile Turkuaz Petrol’ün sahibi Zülfikarlar Holding AŞ tarafından verildi.

Teklif sahipleri Zülfikarlar Holding AŞ., Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Termopet-Net-Cemil Direkci Ortak Girişim Grubu ve SBK Holding AŞ olmuştu.

TP Petrol Dağıtım AŞ, akaryakıt dağıtım sektöründe yüzde 4.4 pazar payı ile altıncı en büyük oyuncu konumunda. Markanın 400’e yakın bayisi bulunuyor. TP Petrol Dağıtım AŞ, 7 akaryakıt depolama tesisi, 333 bin metreküp depolama kapasitesi ve 2 LPG dolum tesisine sahip. 

İhalede en yüksek teklifi sunan Zülfikarlar Holding bünyesinde yer alan Turkuaz Petrol Ürünleri AŞ, 1994 yılında kuruldu. Turkuaz’ın 350’ye yakın istasyonu, 4 akaryakıt terminali, 7 bölge temsilciliği, 10 ikmal noktası 1 madeni yağ fabrikası var. Şirket bünyesinde 200’ü aşkın personel yer alıyor. 

TP Akaryakıt'ın yeni sahibi belli oluyor!

Önceki ve Sonraki Haberler