1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TPAO Adana sularında sondaj için gün sayıyor

TPAO Adana sularında sondaj için gün sayıyor

Enerji Günlüğü - TPAO’nun Adana sularında petrol ve doğalgaz aramalarını gerçekleştirecek olan Norway isimli Jack-up kulesi Karataş’ın yaklaşık...

TPAO Adana sularında sondaj için gün sayıyor

Enerji Günlüğü - TPAO’nun Adana sularında petrol ve doğalgaz aramalarını gerçekleştirecek olan Norway isimli Jack-up kulesi Karataş’ın yaklaşık 15 kilometre açığına götürüldü.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortakılığı'nın (TPAO), Adana'nın Karataş ilçesinin güneyinde açılacak sığ deniz Kuzupınarı-1 kuyusunda petrol arama çalışmalarına başlanması hazırlıkları son hız sürüyor. Rowan şirketine ait sığ denizlerde çalışmak için tasarlanan Norway isimli Jack-up kulesi Tug Vessel’lar ile çekilerek Karataş’ın yaklaşık 15 kilometre açığına götürüldü. Platformun önümüzdeki günlerde sondaj çalışmalarına başlaması bekleniyor. Karataş'taki kuyuda petrol ve doğalgaz arama çalışmalarının 4 ay süreceği bildirdi.

278 milyon lira değerindeki proje kapsamında Karataş'ın güneyinde açılacak Kuzupınarı-1 kuyusunda 90 metre su derinliğine sahip lokasyonda petrol ve doğalgaz aranacak. Sondaj kuyusunun 4 bin 100 metre derinliğe kadar inmesi planlanıyor.

TPAO ADANA SULARINDA PETROL VE DOĞALGAZ ARAYACAK

Önceki ve Sonraki Haberler