1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO Adana’da petrol arayacak  

TPAO Adana’da petrol arayacak  

TPAO, yaklaşık 95 milyon TL yatırımla Adana’nın Karaisalı ilçesinde bulunan ruhsatlı sahada 10 adet sondaj kuyusu açarak petrol arayacak.  

TPAO Adana’da petrol arayacak  

Enerji Günlüğü - Adana’nın Karaisalı ilçesi sınırları içinde 10 adet sondaj kuyusu açılarak petrol aranacak.  

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Adana İli, Karaisalı İlçesinde T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nden (MAPEG) alınmış 297 hektarlık İR/TPO/K/723 ruhsat numaralı alanda 10 adet petrol arama ve üretim kuyusu açılacak. Projenin değeri yaklaşık 95 milyon lira olarak hesaplanıyor.

Proje kapsamında Rotary (Döner) Sondaj yöntemi uygulanacak olup sıra ile açılacak sondaj kuyularında en fazla 2500 metreye kadar inilmesi planlanıyor. Arazi hazırlık aşamasında 25 kişinin ve petrol arama faaliyetleri sırasında 50 kişinin çalışması planlanıyor.

Arama işlemlerinde petrol tespit edilmesi durumunda petrolün çıkarılması işlemlerine başlanacak. Kuyulardan çıkarılan petrol, boru hatlarıyla tesiste bulunan seperatörlere gönderilecek. Üretim tanklarından alınan ham petrol dolum istasyonuna gönderilmek üzere, teslimat tankında depolanacak. Dolum istasyonundan tankerler vasıtasıyla TPAO’nun istasyonuna gönderilecek. Faaliyet kapsamında ham petrol ayrıştırması tarzında bir işlem uygulanmayacak. Planlanan proje kapsamında depolama çalışmasının lokasyonda yapılması planlanıyor.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler