1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO Batman’da petrol depolama kapasitesini arttıracak

TPAO Batman’da petrol depolama kapasitesini arttıracak

TPAO, Batman’da bulunan BOTAŞ’a ait Akaryakıt Dağıtım ve Dolum Tesisleri’nde 150.000 varil kapasiteli ham petrol depolama tankı ve bağlantılı boru hatları inşa edecek.

TPAO Batman’da petrol depolama kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - TPAO, Batman’da bulunan BOTAŞ’a ait Akaryakıt Dağıtım ve Dolum Tesisleri’nde 150.000 varil kapasiteli ham petrol depolama tankı ve bağlantılı boru hatları inşa edecek.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından Batman İli, Merkez İlçesi, Yavuz Selim Mahallesinde, kurulu bulunan Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi’ne (BOTAŞ) ait Batman Akaryakıt Dağıtım ve Dolum Tesisleri’nde (BADDT), 290 ve 294 nolu parsellerde 13,2 bin metrekarelik alanda, 150.000 varil (23.850 m3) kapasiteli silindirik dikey yüzer tavanlı ham petrol depolama tankı (HPDT) ve bağlantılı boru hatlarının inşası planlanıyor. Projenin toplam bedeli 9,5 milyon lira olarak hesaplanıyor. Mevcut durumda tesiste BOTAŞ’a ait toplam 1 milyon 50 bin varil kapasiteli 7 adet depolama tankı bulunuyor.

TANKLAR 15 YIL TPAO TARAFINDAN KULLANILACAK

BOTAŞ ile TPAO arasında imzalanan Tank Yapım, İşletim ve Devir Sözleşmesine göre tespit edilen tank yerleri, çevre arazisi ve şantiye sahaları BOTAŞ tarafından TPAO’ya teslim edilecek. Tankların imalatı tamamlandıktan sonra TPAO, şantiye sahasını üç ay içerisinde eski haline getirip BOTAŞ’a teslim edecek. Sözleşmeye göre tankların işletmeye alınmasından itibaren 15 yıl TPAO tarafından kullanılacak.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler