1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO Petrol aramaya odaklanacak

TPAO Petrol aramaya odaklanacak

Enerji Günlüğü - TPAO petrol aramalarında yopunlaşabilmek için servis işlerinin tamamını bünyesinden çıkararak Turkish Petroleum Oilfield Services Company...

TPAO Petrol aramaya odaklanacak

Enerji Günlüğü - TPAO petrol aramalarında yopunlaşabilmek için servis işlerinin tamamını bünyesinden çıkararak Turkish Petroleum Oilfield Services Company adlı şirket aracılığıyla yapılacak.

Dünya gazetesinden Meltem Gündüz'ün haberine göre, Yıllık 1 milyar TL civarında kâr eden TPAO, daha profesyonel çalışabilmesi için sondaj gibi tüm servis işlerini bünyesinden çıkaracak. Sondaj ve kuyu hizmetleri gibi arazide yapılan servis işlerinin tamamı Turkish Petroleum Oilfield Services Company adlı şirket aracılığıyla yapılacak. Böylece TPAO esas işi olan petrol aramaya odaklanacak.

TPAO, Batı Karadeniz’de genel olarak gaz, Doğu Karadeniz’de ise petrol arıyor. Istıranca’da ise tamamen kuyu açılacak. Şirket öncelikle iki kuyu kazacak, sonuçlarına göre üçüncüsü için karar verilecek.

HALKA ARZ

TPAO halka arzla ilgili olarak da İş Yatırım ile çalışıyor. Kurum THY modeliyle 2017'de yüzde 5 veya 10 oranında halka arz edilecek. TPAO yetkilileri, halka açılmanın kaynak temin edebilmek ve dünya şirketleri içinde yer almak açısından önem taşıdığını belirterek, “Çoğunluk hissesi kamuda kalacak. Buradan sağlanacak gelirle daha büyük projelere dâhil olabileceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler