1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TPAO Silivri’de doğalgaz arayacak

TPAO Silivri’de doğalgaz arayacak

Türkiye Petrolleri A.O., İstanbul’un Silivri ilçesinde Fenerköy-1 sondaj kuyusu açarak doğalgaz arayacak. 

TPAO Silivri’de doğalgaz arayacak

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri A.O., İstanbul’un Silivri ilçesinde Fenerköy-1 sondaj kuyusu açarak doğalgaz arayacak. 

Türkiye Petrolleri A.O. Trakya Bölge Müdürlüğü tarafından, AR-TPO-K-F20-C1 numaralı ruhsat alanı içerisinde kalan Silivri İlçesi, Fenerköy Mahallesi 4928 nolu parsel içerisinde bir noktada Fenerköy-1 arama kuyusu açarak doğalgaz arama ve çıkarma faaliyeti gerçekleştirilmesi planlanıyor. 

Yaklaşık 21 bin metrekarelik alanda açılacak kuyuda 1600 metreye kadar inilmesi ve maliyetinin 920 bin lira olması öngörülüyor. Sondaj çalışmaları sonrasında kuyuda yeterli gaz emareleri görüldüğünde muhafaza boruları indirilerek çimentolama yapılacak. Çimento kuruduktan sonra uygun kuyu başı ekipmanı montajı yapılacak ve Kuyu Tamamlama ekibine saha teslim edilecek. Kuyuda yeterli gaz emaresi görülmezse Petrol Kanunu'na ve Çevre Kanun ve Yönetmeliklerine uygun şekilde kuyu kapatılarak lokasyon toplama işlemleri yapılacak.

Sondaj öncesi yapılan çalışmalar ışığında her bir kuyudan günlük maksimum 100.000- 150.000 m3/gün üretim yapılabileceği tahmin ediliyor.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler