1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO Şırnak ruhsat süresini 2 yıl uzattı

TPAO Şırnak ruhsat süresini 2 yıl uzattı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, TPAO'ya ait Şırnak ilindeki 11 bin 671 hektarlık petrol arama ruhsatının süresini mücbir sebeple 16 Ocak 2028 tarihine kadar iki yıl boyunca uzatma kararı aldığını açıkladı.

TPAO Şırnak ruhsat süresini 2 yıl uzattı

Enerji Günlüğü - Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) Şırnak’taki petrol arama ruhsat süresini uzattı.

SÜRE İKİ YIL UZADI

TPAO, Şırnak ili sınırlarında yer alan 11 bin 671 hektarlık AR/TPO/K/N49-d1, d2 pafta numaralı petrol arama ruhsatı için süre uzatım talebiyle MAPEG’e başvurdu. Genel Müdürlük, mücbir sebep kapsamında süresi 16 Ocak 2026 tarihinde dolan ruhsatın geçerliliğini iki yıl süreyle artırdı. Alınan kararla birlikte şirketin söz konusu sahada arama faaliyetlerini 16 Ocak 2028 tarihine kadar sürdürmesi kesinleşti.

İncelemeler sonucunda Türk Petrol Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümlerine uygunluk sağlayan talep, bölgenin hidrokarbon potansiyelini ülke ekonomisine kazandırma hedefiyle onaylandı.