1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO Valeura’nın Tekirdağ’daki arazisinde operatör olacak

TPAO Valeura’nın Tekirdağ’daki arazisinde operatör olacak

TPAO, Valeura Energy’nin Tekirdağ ve Kırklareli sınırlarında kalan petrol arama sahasının F19-d1 paftası içinde kalan bir kısmı için hak devraldı. 

TPAO Valeura’nın Tekirdağ’daki arazisinde operatör olacak

Enerji Günlüğü - TPAO, Valeura Energy’nin Tekirdağ ve Kırklareli sınırlarında kalan petrol arama sahasının F19-d1 paftası içinde kalan bir kısmı için hak devraldı. 

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nden (MAPEG) yapılan açıklamada; Hollanda merkezli Valeura Energy Netherlands BV’nin Tekirdağ ve Kırklareli illerinin sınırlarında kalan petrol arama sahasının F19-d1 paftası içindeki bir kısmının, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) devrinin tamamlandığı bildirildi. 

İki şirket arasında imzalanan sözleşmeye göre söz konusu arazide Valeura Energy’nin %100 payı üzerinde TPAO’nun %100 bölünmemiş hakkı olacak. MAPEG şirketler arasında imzalanan sözleşmeler ve yasal düzenlemeler uyarınca TPAO’nun söz konusu alanda yürütülecek faaliyetlerde operatör olması işlemi ile Petrol Siciline TPAO lehine hak tescili; Valeura Energy Netherlands BV Şirketi aleyhine de bir takyit tesisi ve tescili yaptı. 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler