1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Trabzon`a 2.5 MW`lık Kardaklı HES kurulacak

Trabzon`a 2.5 MW`lık Kardaklı HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Doğuş Harita Ltd. Şti., Trabzon'da Akhisar Deresi üzerinde 2,480 MW'lık Kardaklı HES kurmayı planlıyor.Doğuş Harita Ltd. Şti. tarafından...

Trabzon`a 2.5 MW`lık Kardaklı HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Doğuş Harita Ltd. Şti., Trabzon'da Akhisar Deresi üzerinde 2,480 MW'lık Kardaklı HES kurmayı planlıyor.

Doğuş Harita Ltd. Şti. tarafından Trabzon İli Şalpazarı İlçesi, Kasımağzı Köyü ve Düzköy sınırlarında 2,480 MW'lık Kardaklı Regülatörü ve HES projesini hayata geçirmeyi planlıyor.

8.395.496. TL bedel biçilen proje ile yılda7,224 GWh enerji üretimi gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

PROJE REVİZE EDİLDİ

Projenin su iletim yapısı yapılan ilk başvuruda iletim kanalı, yükleme havuzu ve cebri borudan oluşmaktaydı. DSİ Genel Müdürlüğüne su iletim yapısının dere kenarından basınçlı çelik boru ile yapılması talebi ile başvuru yapıldı ve kabul edildi.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Trabzon Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler