1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Trakya’daki petrol sahası TP’ye devredildi

Trakya’daki petrol sahası TP’ye devredildi

Enerji Günlüğü - Avustralya merkezli Transatlantic Exploration Mediterranean ve Amity Oil’in Trakya’da bulunan petrol arama ruhsatının bir kısmı TPAO’ya...

Trakya’daki petrol sahası TP’ye devredildi

Enerji Günlüğü - Avustralya merkezli Transatlantic Exploration Mediterranean ve Amity Oil’in Trakya’da bulunan petrol arama ruhsatının bir kısmı TPAO’ya devredildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Transatlantic Exploration Mediterranean International Pty. Ltd. ve

 Amity Oil International Pty. Ltd.’nin Kırklareli, Edirne, Tekirdağ illeri dahilinde müştereken sahip oldukları AR/AOI-TEM/K/F18-b4 pafta no’lu arama ruhsatının müracaat dosyasında krokisi ve koordinatları belirtilen kısmının Devlet’e hiçbir mükellefiyet tahmil etmemesi ve taraflar arasında 24.05.2017 tarihinde imzalanan “Petrol Hakkı Tesisine İlişkin Sözleşme”nin kendi aralarında geçerli olması şartlarıyla, Türkiye Petrolleri A.O. lehine bir hak, Transatlantic Exploration Mediterranean International Pty. Ltd. ve Amity Oil International Pty. Ltd. Şirketleri aleyhine birer takyit olarak tesisine ve Petrol Siciline tescil edilmesine karar verdi. Karar bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Böylece, Taraflar arasında imzalanan 24 Mayıs 2017 tarihli Sözleşme ve eklerinde belirtildiği üzere AR/AOI-TEM/K/F18-b4 pafta numaralı arama ruhsatnamesinin koordinatları belirtilen P2 ve P3 alanları üzerinde yapılacak her türlü petrol faaliyeti masrafının tamamının TP tarafından karşılanacak.

 
Önceki ve Sonraki Haberler