1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Transatlantic, Bismil’deki depolama tesisini büyütecek

Transatlantic, Bismil’deki depolama tesisini büyütecek

Enerji Günlüğü - Transatlantic Exploration, petrol arama ve üretim izni aldığı Diyarbakır’ın Bismil ilçesi yakınlarında depolama tesisi kuracak. Avustralya...

Transatlantic, Bismil’deki depolama tesisini büyütecek

Enerji Günlüğü - Transatlantic Exploration, petrol arama ve üretim izni aldığı Diyarbakır’ın Bismil ilçesi yakınlarında depolama tesisi kuracak. 

Avustralya merkezli Transatlantic Exploration Mediterranean International Limited, daha önce petrol arama ve üretim izni aldığı Diyarbakır Bismil ilçesi Işıklar Köyü sınırları içindeki ruhsat sahasında depolama tesisi de kuracak. 

AR/TEM/4845 Hak Sıra Numaralı saha içerisindeki kuyulardan çıkarılacak petrolün, kurulacak boru hatları ile taşınarak 3,64 hektarlık alan içerisinde belirlenen üç adet lokasyonda depolanması, buradan da tankerlere yüklenerek rafinerilere ulaştırılmak üzere TPAO’nun istasyonuna gönderilmesi planlanıyor. 

Yerleşim yeri olarak belirlenen lokasyon noktalarından; Bahar 1 lokasyonunun Kuzey yönünde 1,8 km mesafede Atanlar Köyü, Bahar 1 lokasyonunun Doğu yönünde yönünde yaklaşık 1,2 km mesafede, Bahar 3 lokasyonunun Kuzeydoğu yönünde 700 metre mesafede ve Bahar 6 lokasyonunun Kuzey yönünde yaklaşık 1,2 km mesafede Işıklar Köyü, Bahar 6 lokasyonunun Doğu yönünde yaklaşık 900 metre mesafede Mezra Evler, Bahar 1 lokasyonunun Güneybatı yönünde yaklaşık 700 m mesafede ve Bahar 3 lokasyonunun Batı yönünde yaklaşık 900 metre mesafede Mezraevler yer alıyor. 

3 adet lokasyon noktasını içine alan ÇED İzin alanının Doğu yönünde yaklaşık 3,5 km mesafede Dicle Nehrine ait bir kol yer alıyor. 

Arama faaliyetinin gerçekleştirileceği alanın Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan ruhsat ile söz konusu firmaya tahsisi yapılmış durumda. 

Söz konusu çalışmalar daha önceden Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Petrol varlığının olabileceği tahmin edilen alanlardan. Gerekli izinler tamamlandıktan sonra depolama çalışmalarına başlanacak. Proje sahasına Diyarbakır-Bismil karayolundan gidilerek ulaşılıyor. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler