1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Trijenerasyonla iki kat verimlilik

Trijenerasyonla iki kat verimlilik

Enerji Günlüğü - Aksa Jeneratör Genel Müdürü Alper Peker, trijenarasyon sistemleriyle enerji verimliliğinin yüzde 40’lardan yüzde 90’lara çıkarılabildiğini...

Trijenerasyonla iki kat verimlilik

Enerji Günlüğü - Aksa Jeneratör Genel Müdürü Alper Peker, trijenarasyon sistemleriyle enerji verimliliğinin yüzde 40’lardan yüzde 90’lara çıkarılabildiğini söyledi.

Aksa Jeneratör Genel Müdürü Alper Peker, Enerji Günlüğü'ne yaptığı değerlendirmede, kojenerasyon ve trijenerasyon sistemlerinin enerji, tekstil, gıda ve üretim tesislerinde performansı artırmanın en uygun çözümlerinden biri olduğunu belirtti. Alper Peker "Kojenerasyon enerjinin tek yakıttan, hem elektrik hem de ısı formlarında aynı sistemden beraberce üretilmesidir. Jeneratörde yakıttaki kimyasal enerji elektrik enerjisine dönüşürken; egzoz, motor ve aftercoolerdan da proseslerde kullanılabilecek ısı elde edilir. Atılan ısı enerjisi kullanıdığından %85-90’a varan çevrim verimi sağlanır" dedi.

ISITMA VE SOĞUTMA İHTİYACI BİR ARADA

Trijenerasyonda ise tek bir enerji kaynağından hareketle mekanik (elektrik), ısı ve soğutma enerjilerinin eş zamanlı olarak üretildiğini kaydeden Peker "Kojenerasyon veya trijenerasyon sistemine sahip işletmeler kendi elektrik enerjilerini üretmelerinin yanında, proseslerinde kullandıkları buhar, sıcak su, kızgın yağ, soğutma (trijenerasyonlarda) gibi ısı veya soğutma ihtiyaçlarını aynı sistemden elde edebiliyor. Aksa Jeneratör Kojenerasyon ve Trijenerasyon Sistemleri, verimi %40’lardan, %90’lara kadar çıkarıyor” diye konuştu.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler