1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Trump, yenilenebilir enerji bütçesinin kısılmasını önerdi

Trump, yenilenebilir enerji bütçesinin kısılmasını önerdi

Enerji Günlüğü - ABD Başkanı Donald Trump, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği araştırma ofisi için bütçenin yüzde 65'ten fazla kısılmasını...

Trump, yenilenebilir enerji bütçesinin kısılmasını önerdi

Enerji Günlüğü - ABD Başkanı Donald Trump, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği araştırma ofisi için bütçenin yüzde 65'ten fazla kısılmasını önerdi. 

ABD Başkanı Donald Trump, başkan olduktan sonraki ikinci bütçe teklifini açıkladı. Kongre’ye sunulan 4,4 trilyon dolarlık bütçede yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği için geçen yıla göre 1,3 milyar dolar daha düşük bir öneri getirildi.

ABD Enerji Bakanlığı Müsteşarı Mark Menezes'in verdiği bilgiye göre, 2019 mali yılı için yenilebilir enerji ve verimlilik araştırma ofisi bütçesinin 696 milyon dolar olması teklif edildi. Bu, 2017 yılına göre 1,3 milyar dolar düşüş anlamına geliyor. Beyaz Saray, Enerji Bakanlığı bütçesinin ise cari seviyelere göre 500 milyon dolar artışla 30,6 milyar dolar olmasını talep etti. ABD’de bütçeyi oluşturma yetkisi Kongre’de ve başkanların teklif ettiği bütçe planlarına rağmen son sözü Kongre söylüyor.

Trump’ın yeni bütçe teklifi, askeri harcamaların arttırılması, altyapı, Meksika sınırına duvar inşası, Amerika’nın nükleer stoklarının bakımı ve uyuşturucu bağımlılığı tedavisine ödenek ayrılması talebinde bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler