1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. TSKB`ye Japonya`dan yenilenebilir enerji kredisi

TSKB`ye Japonya`dan yenilenebilir enerji kredisi

Enerji Günlüğü - TSKB, Japonya Uluslararası İşbirliği Bankası'ndan (JBIC) 150 milyon dolar tutarında yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği kredisi...

TSKB`ye Japonya`dan yenilenebilir enerji kredisi

Enerji Günlüğü - TSKB, Japonya Uluslararası İşbirliği Bankası'ndan (JBIC) 150 milyon dolar tutarında yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği kredisi aldı.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Japonya Uluslararası İşbirliği Bankası'ndan (JBIC) 150 milyon ABD Doları tutarında kredi temin etti. Kredi, Türkiye genelinde sera gazı emisyonlarının azaltılması için yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımlarında kullandırılacak.

Kredinin 12 yıl vadeli olarak Hazine garantisiyle kullandırılması öngörülüyor.

Kredinin imza töreninde konuşan TSKB Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Orhan Beşkök, "JBIC ile imzaladığımız kredi anlaşmasıyla ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını ve karbon ayak izini azaltıcı yatırımlara ilave kaynak sağlamış olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Ülkemizin enerji üretim kapasitesini artırırken düşük karbonlu ve daha verimli bir üretim düzeyine geçişini sağlayan yatırımlara yönelik desteğimizi artırarak devam edeceğiz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler