1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. TTK Kozlu'da kömür yıkama tesisi kuracak

TTK Kozlu'da kömür yıkama tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - TTK Kozlu tarafından Zonguldak'ta Kozlu Direk Harmanı sahasında kömür yıkama tesisi kurulacak. TTK Genel Müdürlüğü Kozlu Taşkömürü...

TTK Kozlu'da kömür yıkama tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - TTK Kozlu tarafından Zonguldak'ta Kozlu Direk Harmanı sahasında kömür yıkama tesisi kurulacak. 

TTK Genel Müdürlüğü Kozlu Taşkömürü İşletme Müessesesi, Zonguldak’ın Kozlu İlçesi 19 Mayıs Mahallesi Şehit Polis RamazanTavşancı Caddesi’nde TTK Direk Harmanı sınırları içerisindeki 6.822 m2'lik alanda Lavvar (kömür yıkama) Tesisi kurmayı planlıyor. Söz konusu tesis, daha önceden kurulu bulunan ve kömür yıkama faliyetine devam eden tesisin ekonomik ömrünün dolmasıyla ortaya çıkan yeni bir Lavvar Tesisi ihtiyacını karşılayacak. Mevcut lavvar tesisi, yeni tesis kuruluncaya kadar yıkama faaliyetlerine devam edecek. 

Yapılması planlanan Kozlu Lavvar (Kömür Yıkama) Tesisinde, Kozlu Taşkömürü İşletme Müessesesince üretimi yapılan Tüvenan kömürünün nitelik ve nicelik olarak zenginleştirilmesi sağlanacak ve paketleme işlemi de yapılacak. Tesiste yılda 756.000 ton tüvenan kömürün yıkama ve eleme işleminden geçirilmesi, yılda 18.144 ton kömürün torbalamasının yapılması ve yılda 226.800 ton şist oluşması öngörülüyor. 

Projenin ömrü 50 yıl olarak tahmin ediliyor ancak gerekli revizyonlar yapılarak bu süre uzatılabilecek. Tesisin kurulması için açılacak ihaleyi kazanan firma tesisini 6.822m2 büyüklüğündeki lavvar sahasına kuracak, mevcut lavvar tesisi ise sökülerek nakledilecek. Projenin yatırım bedeli 9.6 milyon TL olarak belirlendi. 

Proje ile ilgili ÇED başvuru dosyası halkın görüşüne açıldı. 2 Ağustos 2016 tarihinde Halkın Katılımı Toplantısı düzenlenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler