1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TÜPRAŞ ek gazlaştırma ünitesi kuracak

TÜPRAŞ ek gazlaştırma ünitesi kuracak

Enerji Günlüğü - TÜPRAŞ, İzmit Rafinerisi B Bölgesi içerisinde Koklaştırma Ünitesine ilave olarak toplam 101.177 m² alan üzerinde Gazlaştırma Ünitesi...

TÜPRAŞ ek gazlaştırma ünitesi kuracak

Enerji Günlüğü - TÜPRAŞ, İzmit Rafinerisi B Bölgesi içerisinde Koklaştırma Ünitesine ilave olarak toplam 101.177 m² alan üzerinde Gazlaştırma Ünitesi kuracak.

TÜPRAŞ tarafından Kocaeli İli, Körfez İlçesi sınırları içerisinde yer alan İzmit Rafinerisi B Bölgesi (Siyah Ürün Dönüşüm Tesisi (Resid Upgrading)) içerisinde Koklaştırma Ünitesine ilave olarak toplam 101.177 m² alan üzerinde Gazlaştırma Ünitesi kurulacak.

Proje kapsamında Siyah Ürün Dönüşüm projesi (RUP) sonucu Delayed Coker ünitesinde elde edilen 890.000 ton/yıl petrokok yararlı ürünlere dönüştürülecek. Bu kapsamda petrokoktan sentetik doğal gaz (SNG) ya da hidrojen üretimi gerçekleştirilecek.

Faaliyetin ömrü 30 yıl olarak belirlenmiş olup, tesiste bakım, onarım ve yenileme çalışmaları sürekli yapılarak yeni teknolojilere açık olması sağlanacak. Projenin inşaat aşamasının 4 yıl sürmesi planlanıyor. İnşaat işlemleri sırasında 3.500 personelin, işletme aşamasında ise 250 personelin istihdam edilmesi planlanıyor.

PROJENİN İDK TOPLANTISI 3 HAZİRAN'DA

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, projeyle ilgili İnceleme ve Değerlendirme toplantısının 3 Haziran'da yapılacağı duyuruldu.

Önceki ve Sonraki Haberler