1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Tüpraş`tan 9 ayda 1 milyar TL`ye yakın net kâr

Tüpraş`tan 9 ayda 1 milyar TL`ye yakın net kâr

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi TÜPRAŞ, bu yılın ilk dokuz aylık döneminde 983 milyon lira net kâr elde etti.TÜPRAŞ'tan...

Tüpraş`tan 9 ayda 1 milyar TL`ye yakın net kâr

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi TÜPRAŞ, bu yılın ilk dokuz aylık döneminde 983 milyon lira net kâr elde etti.
TÜPRAŞ'tan yapılan duyuruya göre bu yılın üçüncü çeyrek döneminde rafineri kapasite kullanımı yüzde 90.7 seviyelerine yükseldi. Bunun sonucu olarak da 2012 yılı dokuz aylık dönem toplam kapasite kullanımı, geçen yılın aynı dönemine göre 1.4 puan artarak yüzde 82.3'e ulaştı.
Bu dönemde Tüpraş’ın yurt içi ve ihracat dahil toplam satışları geçen yıla göre yüzde 5 oranında artışla 19 milyon tona ulaştı.
Satış miktarlarındaki artışların yanı sıra, döviz kuru ve uluslararası petrol ürünleri fiyatlarının geçen yılın üzerinde oluşmasının etkisiyle, satış gelirleri 2011 yılının yüzde 18.4 üzerinde gerçekleşti. Tüpraş, optimize edilen kapasite artışının yanı sıra verimlilik projeleri ile sağlanan tasarrufların katkısıyla 983 milyon TL net dönem kârı elde etti.

Önceki ve Sonraki Haberler