1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Turcas 2015`te 15 milyon liralık yatırım yapacak

Turcas 2015`te 15 milyon liralık yatırım yapacak

Enerji Günlüğü - Turcas Petrol A.Ş., 2015'te yatırım için 15 milyon liralık pay ayırdığını açıkladı.Turcas Petrol A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Platformu...

Turcas 2015`te 15 milyon liralık yatırım yapacak

Enerji Günlüğü - Turcas Petrol A.Ş., 2015'te yatırım için 15 milyon liralık pay ayırdığını açıkladı.

Turcas Petrol A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Platformu KAP'a yaptığı 2015 beklentileri açıklamasında, yatırım için Turcas'ın payının 15 milyon TL olduğu belirtildi.

JES PROJELERİ

Açıklamaya göre, Turcas Petrol, 2015'te TBK Aydın Kuyucak Jeotermal Santrali Projesi için nihai yatırım kararının alınmasını bekliyor. Ayrıca Turcas, arama ruhsatlarına sahip olduğu Denizli Karakova jeotermal sahasında ön sondaja başlanmasını ve Manisa Gölmarmara sahasında arama etütlerinin sürdürülmesini hedefliyor.

RÜZGAR PROJELERİ

Turcas'ın hedefleri arasında rüzgar enerjisi de yer alıyor. Turcas, Nisan 2015'de 115 MW'lık rüzgar projeleri için lisans başvurularının yapılmasını hedeflediğini açıkladı.

İTHAL KÖMÜR VE HES PROJESİ

Elektrik üretiminde çeşitlendirme stratejisi kapsamında Turcas, bir ithal kömür / linyit veya rezervuarlı hidro projesine ortak olunması veya satın alınarak geliştirme ve yatırım faaliyetlerine başlanmasının öngörüldüğünü kaydetti.

Açıklamada, Turcas Petrol A.Ş. bünyesinde bulunan %5,36’lık şirket paylarına ilişkin 2015 yılı içerisinde herhangi bir aksiyon öngörülmedi.

Önceki ve Sonraki Haberler