1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Turcas jeotermalde büyümeyi hedefliyor

Turcas jeotermalde büyümeyi hedefliyor

Turcas Petrol A.Ş. önümüzdeki dönemde yenilenebilir enerjide yoğunlaşarak özellikle jeotemal enerji alanında büyümeyi hedefliyor.

Turcas jeotermalde büyümeyi hedefliyor

Enerji Günlüğü - Turcas Petrol A.Ş. önümüzdeki dönemde yenilenebilir enerjide yoğunlaşarak özellikle jeotemal enerji alanında büyümeyi hedefliyor.

Turcas Petrol A.Ş.’nin 2018 mali yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı 16 Mayıs Perşembe günü gerçekleşti. Turcas Petrol CEO ve Yönetim Kurulu üyesi Batu AKSOY, basın mensuplarıyla bir araya gelerek soruları yanıtladı. Aksoy, 18 MW kurulu gücündeki Aydın Kuyucak Jeotermal Elektrik santrallerinde kapasite kullanımının artırılmasına ilişkin teknik çalışmalarının devam ettiğine dikkat çekerek, “Jeotermal enerjide büyümek istiyoruz ve bu doğrultuda 2020 yılından itibaren geçerli olacak YEKDEM tarifesinin belirlenmesini bekliyoruz. Önümüzdeki süreçte ülkemize döviz girdisi yaratacak enerji yatırımlarına odaklanacağız. Ayrıca; yurt içinde ve yurt dışındaki yenilikçi enerji teknolojilerini ise yakından takip ediyor, enerji teknolojilerine ilişkin fırsatları değerlendirmek istiyoruz” dedi. 

AKARYAKIT VE JEOTERMAL KARLILIĞI KORUDU

2018 yılı mali sonuçlarına ve 2019 yılı hedeflerine yönelik bilgi veren Turcas Petrol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy ise geride bıraktığımız 2018 yılında, akaryakıt ve jeotermal enerji iş kollarının, operasyonel kârlılıklarını desteklemeye devam ettiğine vurgu yaptı. Akaryakıt ve madeni yağlar alanındaki iştirakimiz Shell &Turcas Petrol A.Ş. sektördeki öncü konumunu korudu. Yenilenebilir enerji alanında, Aydın Kuyucak Jeotermal Enerji Santralimiz ise ticari operasyonlarının ilk yılını tamamladı. Denizli Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santralimiz ise sahip olduğu yüksek emre amadelik oranı ile üretimini sürdürüyor. Kurumsal sürdürülebilirliği en önemli değerimiz olarak görüyoruz. Uzmanlık alanlarında tam yetkinliğe sahip yönetim kurulumuz ve şirket yönetimimizle, tüm kararlarda paydaşlarımızın çıkarlarının gözetilmesine azami özen gösteriyoruz” açıklamasında bulundu. 

Önceki ve Sonraki Haberler